Pers

Bekijk de persfoto's

Persberichten

5 t/m 7 sept | Beleef Landleven in het Openluchtmuseum
19/08/14

5 t/m 7 sept | Beleef Landleven in het Openluchtmuseum

Beleef Landleven is een uniek evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt. Van 5 t/m 7 september in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Dit jaar is het thema ‘Op bezoek bij’. Drie dagen lang is Beleef Landleven te gast in het Nederlands Openluchtmuseum. Midden tussen authentieke boerderijen, huizen en molens, waar de tijd lijkt stil te staan, maken bezoekers kennis met het landleven van vandaag. Pure producten en gerechten, zeldzame huisdierrassen, dans, muziek en verhalen uit alle delen van ons land. In het museum en op de Beleef Landleven markt zijn demonstraties, lezingen en workshops, museumrondleidingen en kinderactiviteiten.

Lees meer

Historisch Oogstweekend in het Openluchtmuseum
14/08/14

Historisch Oogstweekend in het Openluchtmuseum

- Kom oogsten, rooien en hooien -  In het weekend van 23 en 24 augustus 2014 is het historisch oogstweekend in het Openluchtmuseum te Arnhem. Kinderen mogen helpen met hooien en rooien en gaan met een boswachter op zoek naar wilde eetbare planten. Verhalen en demonstraties geven betekenis aan vergeten woorden als wannen, haren, roten en repelen en er is van alles te proeven en beleven. De muzikanten van Madlot uit Wageningen zorgen voor vrolijke speelmansmuziek. Het oogstweekend wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten.

Lees meer

Openluchtmuseum-kamer geopend in Hotel Haarhuis
08/07/14

Openluchtmuseum-kamer geopend in Hotel Haarhuis

Nederlands Openluchtmuseum-kamer voert hotelgasten terug naar de jaren ‘50  Op 7 juli 2014 openden BEST WESTERN PLUS Hotel Haarhuis-directeur Arjen de Vries en Willem Bijleveld, directeur Nederlands Openluchtmuseum een unieke nieuwe gastenkamer in het Arnhemse hotel. De Nederlands Openluchtmuseum-kamer voert de gasten zestig jaar terug in de tijd. De inrichting is vintage-jaren ’50 en verworven in samenwerking met conservatoren van het museum. Door het levensechte fotobehang wanen de gasten zich in de gezellige arbeiderswoning uit Tilburg in het museum.  

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten voor de pers

Meer informatie?

Hier vindt u de meest recente berichten over evenementen, tentoonstellingen en nieuwe aanwinsten van het Nederlands Openluchtmuseum. Voor informatie neemt u contact op met:

Nederlands Openluchtmuseum
Caroline Berkhof
Medewerker Communicatie & PR
026-3576266 | 06-53698778
Of u stuurt een e-mail

Klik hier voor algemene contactgegevens Nederlands Openluchtmuseum
PS niet voor advertentieplaatsingen! 

Persfoto's

Op deze pagina vindt u een selectie van persfoto's die u in hoge resolutie kunt downloaden van onze site.

  • Maak een keuze
  • Sla de foto niet direct op, maar klik met de linkermuisknop op de foto om het downloaden te starten
  • Sla daarna de gedownloade foto op.

Het materiaal is vrij van rechten. Eenmalig gebruik bij informatie over het Nederlands Openluchtmuseum is toegestaan. Naamsvermelding is verplicht! Gebruik van het logo van het Nederlands Openluchtmuseum is uitsluitend toegestaan na schriftelijke toestemming.