Pers

Bekijk de persfoto's

Persberichten

Keti Koti, Kerst en Suikerfeest in het Openluchtmuseum
02/07/15

Keti Koti, Kerst en Suikerfeest in het Openluchtmuseum

Nieuw familieproject ‘FEEST! In Nederland’ van start. Op 4 juli 2015 start in het Nederlands Openluchtmuseum een nieuw familieproject ‘FEEST! In Nederland’. Hierin maken kinderen en hun ouders kennis met de feesten die we in Nederland vieren. Het gaat om oude en nieuwe feesten, religieuze en andere feesten. We vieren Kerst, Suikerfeest, Pesach, Chinees Nieuwjaar en Divali, maar ook Keti Koti en Bevrijdingsdag.  Bezoekers zijn welkom tijdens schoolvakanties, op woensdagmiddag en in het weekend. In september start een educatief programma voor leerlingen van het basisonderwijs. ‘FEEST! In Nederland’ is onderdeel van een ambitieuze nationale samenwerking van musea onder aanvoering van Museum Catharijneconvent.

Lees meer

AMZAF Young Talent Festival, een verborgen schat in Gelderland
22/06/15

AMZAF Young Talent Festival, een verborgen schat in Gelderland

zaterdag 11 juli, Nederlands Openluchtmuseum Arnhem. Hartje zomer, 11 juli vanaf 17:00 uur, vindt in Arnhem een prachtig festival plaats: AMZAF Young Talent Festival. Toekomst ontmoet geschiedenis op een unieke locatie, het Nederlands Openluchtmuseum. Toffe optredens van jong talent op verrassende historische locaties. Een rockband op een laadperron, een theatergroep in een oude boerderij en een jazzband in een kerkje: het kan op AMZAF! Wie denkt aan het Openluchtmuseum verwacht misschien zeemanskoren, volksdansen en oude ambachten van vroeger. Dán word je verrast op zaterdag 11 juli! Niet de grote namen en golden oldies betreden de acht podia, maar juist de talenten van de toekomst. Het festival is verrassend, intiem en nergens mee te vergelijken. Een verborgen schat in de provincie Gelderland.

Lees meer

Dag van de Gelderse traditie: maar liefst 75 activiteiten
17/06/15

Dag van de Gelderse traditie: maar liefst 75 activiteiten

Nederlands Openluchtmuseum in het teken van Gelderse gebruiken, vroeger en nu.  Tijdens de dag van de Gelderse traditie op 27 juni in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem laten meer dan 600 mensen hun traditie of gebruik zien. Publiek kan proeven, luisteren, kijken, maar vooral meedoen met maar liefst 75 activiteiten die te maken hebben met de Gelderse cultuur en identiteit. Een greep uit het programma: Help met ganzenhoeden of ga op zoek naar Gelderse vorsten. Bewonder een bruidskoe. Bied mee bij het boerenerfhuis of luister naar het volksverhaal van Kladdegat de spookhond. Ook kunnen bezoekers hun schoenen laten poetsen onder de Pinksterkroon of hun baard laten bijwerken door een echte barbier.

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten voor de pers

Meer informatie?

Hier vindt u de meest recente berichten over evenementen, tentoonstellingen en nieuwe aanwinsten van het Nederlands Openluchtmuseum. Voor informatie neemt u contact op met:

Nederlands Openluchtmuseum
Caroline Berkhof
Medewerker Communicatie & PR
026-3576266 | 06-53698778
Of u stuurt een e-mail

Klik hier voor algemene contactgegevens Nederlands Openluchtmuseum
PS niet voor advertentieplaatsingen! 

Persfoto's

Op deze pagina vindt u een selectie van persfoto's die u in hoge resolutie kunt downloaden van onze site.

  • Maak een keuze
  • Sla de foto niet direct op, maar klik met de linkermuisknop op de foto om het downloaden te starten
  • Sla daarna de gedownloade foto op.

Het materiaal is vrij van rechten. Eenmalig gebruik bij informatie over het Nederlands Openluchtmuseum is toegestaan. Naamsvermelding is verplicht! Gebruik van het logo van het Nederlands Openluchtmuseum is uitsluitend toegestaan na schriftelijke toestemming.