Pers

Bekijk de persfoto's

Persberichten

09/10/15

Musea slaan handen ineen voor gezamenlijk depot

[Persbericht Rijksmuseum] Het Rijksmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum, Nationaal Museum Paleis Het Loo en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn onder de naam CollectieCentrum Nederland (CCN) de aanbesteding begonnen voor een gezamenlijk duurzaam depot voor hun collecties. Het depot  bestaat uit ruim 20.000 m2 depotoppervlak. De aanbesteding voor de architectenselectie en voor de selectie van de andere ontwerpteamleden start vandaag, waarna in de loop van volgend jaar de definitieve architectenkeuze bekend wordt gemaakt.

Lees meer

Leef je Droom in het Openluchtmuseum
07/10/15

Leef je Droom in het Openluchtmuseum

Interactief spel in de Maand van de Geschiedenis.   Tijdens de maand oktober – Maand van de Geschiedenis – gaat het Openluchtmuseum op zoek naar dromen en dromers, daden en doeners van vroeger en nu. Waar droomden onze voorouders van en wat moesten zij doen om Rijk, Beroemd en/of Gelukkig te worden? Werd je ooit ‘een kwartje’ als je voor een dubbeltje geboren was?  

Lees meer

Maand van de Geschiedenis oktober 2015
29/09/15

Maand van de Geschiedenis oktober 2015

Het grootste historische evenement van Nederland! Oktober 2015 is de Maand van de Geschiedenis, dit jaar met het thema Tussen Droom & Daad. In heel Nederland is er van alles te beleven rondom de vaderlandse historie, van speciale tentoonstellingen, lezingen, festivals en rondleidingen tot muziek- en theatervoorstellingen. Ga op ontdekking en beleef het grootste historische evenement van Nederland!

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten voor de pers

Meer informatie?

Hier vindt u de meest recente berichten over evenementen, tentoonstellingen en nieuwe aanwinsten van het Nederlands Openluchtmuseum. Voor informatie neemt u contact op met:

Nederlands Openluchtmuseum
Caroline Berkhof
Communicatie-adviseur / woordvoerder
026-3576266 | 06-53698778 of stuur een e-mail
PS niet voor advertentie-acquisitie!

Klik hier voor algemene contactgegevens Nederlands Openluchtmuseum

Persfoto's

Op deze pagina vindt u een selectie van persfoto's die u in hoge resolutie kunt downloaden van onze site.

  • Maak een keuze
  • Sla de foto niet direct op, maar klik met de linkermuisknop op de foto om het downloaden te starten
  • Sla daarna de gedownloade foto op.

Het materiaal is vrij van rechten. Eenmalig gebruik bij informatie over het Nederlands Openluchtmuseum is toegestaan. Naamsvermelding is verplicht! Gebruik van het logo van het Nederlands Openluchtmuseum is uitsluitend toegestaan na schriftelijke toestemming.