Pers

Bekijk de persfoto's

Persberichten

Arnhemse MuseumJeugdUniversiteit werft studenten (8- 12 jr)
15/07/15

Arnhemse MuseumJeugdUniversiteit werft studenten (8- 12 jr)

Spannende actieve werkcolleges in vijf musea. “Meer weten dan je meester of je juf?” Met deze vraag werven vijf Arnhemse musea nieuwsgierige studenten van 8 t/m 12 jaar voor de colleges van de MuseumJeugdUniversiteit. Vijf zondagen – tussen 20 september t/m 10 januari – dagen Museum Arnhem, Airborne Museum Hartenstein, KTOMM Bronbeek, het Nederlands Watermuseum en het Nederlands Openluchtmuseum de jonge studenten uit tijdens spannende actieve werkcolleges.

Lees meer

Groene zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum
08/07/15

Groene zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum

Bijzondere rondleidingen langs tuinen, akkers en landschap. Iedere dinsdagavond, van 14 juli t/m 11 augustus 2015, organiseert het Nederlands Openluchtmuseum rondleidingen langs de prachtige tuinen, akkers en het natuurlijke landschap. Elke avond start met een korte inleiding over het groen in het Openluchtmuseum. Daarna heeft men de keus tussen vijf a zes verrassend natuurlijke rondleidingen. 

Lees meer

Keti Koti, Kerst en Suikerfeest in het Openluchtmuseum
03/07/15

Keti Koti, Kerst en Suikerfeest in het Openluchtmuseum

Vandaag ging het nieuwe familieproject ‘FEEST! In Nederland’ van start in het Nederlands Openluchtmuseum. Met muziek, dans, hapjes werd de feestlokatie geopend. Kinderen bestrooiden elkaar met kleurig poeder, een traditie die hoort bij het Hindoeïstische Holi feest. Dit feest symboliseert een nieuw begin. Voor het Openluchtmuseum het begin van een nieuw project dat aansluit bij het canonvenster op Veelkleurig Nederland. Directeur Willem Bijleveld: “Net als liefde gaat ook interesse door de maag. Door kinderen en hun ouders letterlijk te laten proeven van de vele feesten die in ons land worden gevierd, voeren we ze ook een beetje informatie over feesten en tradities die voor anderen belangrijk zijn. Het gaat om Christelijke en niet-Christelijke feesten, maar ook om traditionele feesten als Chinees Nieuwjaar, Koningsdag en Keti Koti”. Marieke van Schijndel, directeur Museum Catharijneconvent (initiatiefnemer van het samenwerkingsproject ‘FEEST! Weet wat je viert’: “Toen wij begonnen met het project om kinderen spelenderwijs te laten ontdekken wat de betekenis is van Christelijke feesten, dachten we ‘dit is zo mooi, alle kinderen in Nederland verdienen dit. Als je geen kennis hebt van het Christendom, dan begrijp je de geschiedenis van Nederland niet, maar ook kun je je moeilijk verhouden tot andere religies”.Bekijk de foto's (door Gert Janssen/Vidiphoto) In de feestkeuken maken bezoekers nu schaafijs (informatie over Keti Koti, de herdenking van de afschaffing van de slavernij). Vanaf 17 juli staat Suikerfeest in de schijnwerpers en maken we amandelbonbons.

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten voor de pers

Meer informatie?

Hier vindt u de meest recente berichten over evenementen, tentoonstellingen en nieuwe aanwinsten van het Nederlands Openluchtmuseum. Voor informatie neemt u contact op met:

Nederlands Openluchtmuseum
Caroline Berkhof
Medewerker Communicatie & PR
026-3576266 | 06-53698778
Of u stuurt een e-mail

Klik hier voor algemene contactgegevens Nederlands Openluchtmuseum
PS niet voor advertentieplaatsingen! 

Persfoto's

Op deze pagina vindt u een selectie van persfoto's die u in hoge resolutie kunt downloaden van onze site.

  • Maak een keuze
  • Sla de foto niet direct op, maar klik met de linkermuisknop op de foto om het downloaden te starten
  • Sla daarna de gedownloade foto op.

Het materiaal is vrij van rechten. Eenmalig gebruik bij informatie over het Nederlands Openluchtmuseum is toegestaan. Naamsvermelding is verplicht! Gebruik van het logo van het Nederlands Openluchtmuseum is uitsluitend toegestaan na schriftelijke toestemming.