Pers

Bekijk de persfoto's

Persberichten

Rondje Nederland, de mooiste familieloop voor iedereen
17/03/15

Rondje Nederland, de mooiste familieloop voor iedereen

Prestatieloop Ciko ’66 in het Nederlands Openluchtmuseum. Genieten van sport en cultuur? Van bewegen in de natuur? Een gezellige familiedag? Persoonlijk record verbeteren? Dit kan allemaal in één dag. Atletiekvereniging Ciko ’66 biedt iedereen namelijk een unieke kans om een rondje dwars door Nederland te lopen in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem!

Lees meer

HISTORIE21 – Gedeeld Verleden Gedeelde Toekomst in het Nederlands Openluchtmuseum
16/03/15

HISTORIE21 – Gedeeld Verleden Gedeelde Toekomst in het Nederlands Openluchtmuseum

Op 21 maart is het Nederlands Openluchtmuseum het podium voor HISTORIE21, het storytellingprogramma van Stichting Moluks Historisch Museum. 21 maart is voor de Molukse gemeenschap in Nederland een bijzondere datum. Op 21 maart 1951 kwam het eerste schip, de Kota Inten, met Molukse KNIL-militairen en hun gezinnen aan in de Rotterdamse haven. Nadien volgden nog meer schepen met Molukkers in Rotterdam en Amsterdam. Molukkers voor wie in het onafhankelijke Indonesië geen plaats meer was want ze dienden immers het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger. De Molukkers werden ondergebracht in onder andere barakkenkampen, voor een wat toen nog heette ‘tijdelijk verblijf’. Het Nederlands Openluchtmuseum mag een van de barakken uit Lage Mierde al sinds 2003 tot zijn erfgoedcollectie rekenen.

Lees meer

Openluchtmuseum ontvangt € 1,480.000 van BankGiro Loterij
11/02/15

Openluchtmuseum ontvangt € 1,480.000 van BankGiro Loterij

- Extra schenking €800.000 voor expositie ‘Het Land in de Wereld’ - Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala op 10 februari 2015 ontving het Nederlands Openluchtmuseum een extra schenking van € 800.000 voor ‘Het Land in de Wereld’. De presentatie verrijkt de tentoonstelling van de Canon van Nederland. Vanaf 2017 beleeft de bezoeker in het Openluchtmuseum onze geschiedenis in al haar facetten, van de grote historische momenten tot het leven van alledag. Directeur Willem Bijleveld: “Deze extra bijdrage van de BankGiro Loterij is een fantastische erkenning voor de nieuwe richting die wij met het Openluchtmuseum zijn ingeslagen. Zo brengen wij de geschiedenis van Nederland op een laagdrempelige manier heel dichtbij een groot en breed publiek”. Tevens ontving Bijleveld een cheque van € 680.000, waarvan € 180.000 uit de verkoop van ‘geoormerkte’ loten. (foto Roy Beusker)

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten voor de pers

Meer informatie?

Hier vindt u de meest recente berichten over evenementen, tentoonstellingen en nieuwe aanwinsten van het Nederlands Openluchtmuseum. Voor informatie neemt u contact op met:

Nederlands Openluchtmuseum
Caroline Berkhof
Medewerker Communicatie & PR
026-3576266 | 06-53698778
Of u stuurt een e-mail

Klik hier voor algemene contactgegevens Nederlands Openluchtmuseum
PS niet voor advertentieplaatsingen! 

Persfoto's

Op deze pagina vindt u een selectie van persfoto's die u in hoge resolutie kunt downloaden van onze site.

  • Maak een keuze
  • Sla de foto niet direct op, maar klik met de linkermuisknop op de foto om het downloaden te starten
  • Sla daarna de gedownloade foto op.

Het materiaal is vrij van rechten. Eenmalig gebruik bij informatie over het Nederlands Openluchtmuseum is toegestaan. Naamsvermelding is verplicht! Gebruik van het logo van het Nederlands Openluchtmuseum is uitsluitend toegestaan na schriftelijke toestemming.