Pers

Bekijk de persfoto's

Persberichten

Openluchtmuseum ontvangt € 707.905 van BankGiro Loterij
04/02/16

Openluchtmuseum ontvangt € 707.905 van BankGiro Loterij

Vanaf eind april: canonvensters Karel de Grote, De Stijl, Kinderarbeid & Willem Drees. Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala op 3 februari 2016 in het Tropenmuseum te Amsterdam ontving het Nederlands Openluchtmuseum een bijdrage van € 500.000 plus € 207.905 uit de verkoop van ‘geoormerkte’ loten. In totaal keerde de BankGiro Loterij 62.8 miljoen euro uit aan culturele instellingen. In 2016 realiseert het Openluchtmuseum met steun van de deelnemers van de BankGiro Loterij onder meer de presentaties van de canonvensters Karel de Grote, De Stijl, Willem Drees en Kinderarbeid (op het land) uit de Canon van Nederland. Vanaf de meivakantie 2016 zijn deze exposities open voor publiek.

Lees meer

Openluchtmuseum verwerft vijf AIDS Memorial Quilts
27/01/16

Openluchtmuseum verwerft vijf AIDS Memorial Quilts

Herdenken zonder taboe als onderdeel van het Nederlands erfgoed  Op dinsdag 26 januari zijn vijf quiltblokken van de Nederlandse AIDS Memorial Quilt door Stichting NAMENproject Nederland en het Drugspastoraat Amsterdam overgedragen aan het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.Het Openluchtmuseum richt zich op de geschiedenis van het alledaagse leven van gewone mensen. Een van de aandachtsgebieden is Vieren en Gedenken. De AIDS Memorial Quilts getuigen van een tijd waarin er een taboe rustte op zowel de leefstijl als de doodsoorzaak van de overledenen. Daardoor was het vaak onmogelijk om goed afscheid te nemen van de geliefde. Tegenwoordig is de ziekte steeds beter te behandelen waardoor AIDS en HIV nu minder duidelijk aanwezig is in onze samenleving. De oorspronkelijke functie van de quilts is minder urgent en de Nederlandse verzameling is erfgoed geworden. Voor het Openluchtmuseum vormen de quilts een museale aanwinst voor de collectie met objecten die te maken hebben met rouwrituelen en hun verhalen.

Lees meer

December breekt bezoekersrecord Openluchtmuseum
31/12/15

December breekt bezoekersrecord Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum ontving 555.000* bezoekers in 2015. Ook in het museum verbrak de maand december alle records. Ondanks - of dankzij - het extreem warme weer gingen meer dan 100.000 mensen op zoek naar de winters van vroeger (62.000 in 2014). Ook het evenement Landleven Winter had een belangrijk aandeel in de succesvolle decembermaand. In 2014 passeerden in totaal 548.000 bezoekers de poort. Het museum sluit een dynamisch jaar af waarin o.a. een grote renovatie van het entreepaviljoen van start ging. In de zomer van 2017 wordt hier de tentoonstelling van de Canon van Nederland geopend.

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten voor de pers

Meer informatie?

Hier vindt u de meest recente berichten over evenementen, tentoonstellingen en nieuwe aanwinsten van het Nederlands Openluchtmuseum. Voor informatie neemt u contact op met:

Nederlands Openluchtmuseum
Caroline Berkhof
Communicatie-adviseur / woordvoerder
026-3576266 | 06-53698778 of stuur een e-mail
PS niet voor advertentie-acquisitie!

Klik hier voor algemene contactgegevens Nederlands Openluchtmuseum

Persfoto's

Op deze pagina vindt u een selectie van persfoto's die u in hoge resolutie kunt downloaden van onze site.

  • Maak een keuze
  • Sla de foto niet direct op, maar klik met de linkermuisknop op de foto om het downloaden te starten
  • Sla daarna de gedownloade foto op.

Het materiaal is vrij van rechten. Eenmalig gebruik bij informatie over het Nederlands Openluchtmuseum is toegestaan. Naamsvermelding is verplicht! Gebruik van het logo van het Nederlands Openluchtmuseum is uitsluitend toegestaan na schriftelijke toestemming.