Pers

Bekijk de persfoto's

Persberichten

Openluchtmuseum presenteert o.a. WO I en Slavernij
29/04/15

Openluchtmuseum presenteert o.a. WO I en Slavernij

- Vier nieuwe presentaties Canon van Nederland -Het Nederlands Openluchtmuseum werkt aan een grote tentoonstelling van de Canon van Nederland. De tentoonstelling opent in 2017, maar nu al verbindt het museum de grote geschiedenis van ons land met het dagelijks leven van gewone mensen in presentaties die tot de verbeelding spreken. Vanaf 30 april wordt de geschiedenis van de 1e Wereldoorlog, Slavernij, Vereenigde Oost-Indische Compagnie en de Statenbijbel op een vernieuwende manier belicht in vier historische gebouwen in het museumpark. Willem Bijleveld (directeur): “De nieuwe presentaties zijn een grote aanwinst voor het Openluchtmuseum en een krachtige opmaat naar de canontentoonstelling. We kijken naar grote thema’s door de ogen van de vroegere bewoners van onze gebouwen. Dat maakt het persoonlijk. Als bezoeker stap je binnen in het leven van die tijd en dat brengt de geschiedenis heel dichtbij.”

Lees meer

Dag van de Gelderse Traditie
17/04/15

Dag van de Gelderse Traditie

Beleef en doe mee! Bouw een corsowagen, leer vendelzwaaien, ga op vorstenjacht en proef verse streekgerechten: op de dag van de Gelderse traditie komen gebruiken en tradities tot leven! Op zaterdag 27 juni 2015 vindt u deze, en vele andere activiteiten in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De tradities en gebruiken van het project een wagen vol verhalen komen tot leven en kunt u beleven!

Lees meer

Dagje Openluchtmuseum voor knappe koppen
08/04/15

Dagje Openluchtmuseum voor knappe koppen

Leerlingen van tien basisscholen hebben dankzij hun rekentalent een dagje uit gewonnen naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Voor hun hele klas welteverstaan.

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten voor de pers

Meer informatie?

Hier vindt u de meest recente berichten over evenementen, tentoonstellingen en nieuwe aanwinsten van het Nederlands Openluchtmuseum. Voor informatie neemt u contact op met:

Nederlands Openluchtmuseum
Caroline Berkhof
Medewerker Communicatie & PR
026-3576266 | 06-53698778
Of u stuurt een e-mail

Klik hier voor algemene contactgegevens Nederlands Openluchtmuseum
PS niet voor advertentieplaatsingen! 

Persfoto's

Op deze pagina vindt u een selectie van persfoto's die u in hoge resolutie kunt downloaden van onze site.

  • Maak een keuze
  • Sla de foto niet direct op, maar klik met de linkermuisknop op de foto om het downloaden te starten
  • Sla daarna de gedownloade foto op.

Het materiaal is vrij van rechten. Eenmalig gebruik bij informatie over het Nederlands Openluchtmuseum is toegestaan. Naamsvermelding is verplicht! Gebruik van het logo van het Nederlands Openluchtmuseum is uitsluitend toegestaan na schriftelijke toestemming.