Eerste Wereldoorlog Nu

Eerste wereldoorlog nuHet is in 2014 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Huis Doorn, het Nederlands Openluchtmuseum en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies lanceren gezamenlijk het landelijke coördinatiepunt Herdenking Eerste Wereldoorlog Nederland 2014-2018. Het coördinatiepunt biedt basisinformatie over de Eerste Wereldoorlog en een complete agenda met daarin activiteiten over de Eerste Wereldoorlog in brede zin. Daarnaast helpt het partijen verder met hun activiteiten en brengt het organisaties met elkaar in contact.

Hivos

HivosIn een coproductie met ontwikkelingsorganisatie Hivos slaat het Nederlands Openluchtmuseum spelenderwijs een brug tussen kinderarbeid zoals wij het vroeger in Nederland kenden en de dagelijkse realiteit voor 168 miljoen kinderen elders op de wereld. Met het project ‘Kinderarbeid, niet in mijn tijd’ krijgt het canonvenster ‘verzet tegen kinderarbeid’ een plaats in het museum.

Rijksmuseum

rijksmuseumSamen met het Rijksmuseum Amsterdam, werkt het Nederlands Openluchtmuseum aan een vaste presentatie van de canon van de Nederlandse geschiedenis in het museumpark te Arnhem.

Made in Arnhem

Made in Arnhem Made in Arnhem is een samenwerkingsverband van culturele organisaties. Door naar buiten uit te dragen hoe aantrekkelijk en veelzijdig Arnhem is, blijft de stad in trek. Arnhem voert daarom campagne met de slogan made in [Arnhem], die verwijst naar alles wat de stad voortbrengt: van mode en cultuur tot kennis en ondernemerschap.

Geldersestreken.nl

Gelderse strekenGelderland kent veel verschillende toeristische regio’s, met elk hun gebiedseigen kenmerken en onderscheidend vermogen. Het Nederlands Openluchtmuseum werkt samen met andere toeristisch-recreatief bedrijfsleven, RBT’s en de provincie Gelderland aan de profileringscampagne "Gelderland levert je mooie streken…".

Samen genieten doe je in de Gelderse streken

Club van Elf

Club van Elf logoDe Club van Elf is een samenwerkingsverband van grote recreatieve bedrijven in Nederland. Doel van de club van Elf is het stimuleren van kennisoverdracht. Voor informatie over de Club van Elf zie de website van CvE.

Museum Plus Bus

Museumplusbus logoDe Museum Plus Bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen in Nederland. De bus rijdt elke dag gratis een groep senioren van 70 jaar en ouder naar één van de twaalf deelnemende musea. Het gaat om senioren die écht niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. Zonder de bus dus geen Rembrandt of Van Gogh voor deze mensen en dat zou jammer zijn. Vaak komen onze deelnemers uit verzorgingstehuizen, maar ook andere groepen senioren kunnen - mits ze voldoen aan bovenstaande criteria - mee met de bus. En dit allemaal dankzij de bijna 600.000 deelnemers van de BankGiro Loterij!