Certificaten en prijzen

EKO Horeca

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is gecertificeerd voor het EKO-keurmerk Horeca (60%). Dit betekent dat ten minste 60% van de horecainkoop van gecontroleerd biologische herkomst is. De museumrestaurants van het Openluchtmuseum vormen samen het grootste horecabedrijf van Nederland dat het EKO-certificaat mag voeren.

EKO Horeca Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant minimaal veertig procent biologisch inkopen. Dat wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, onder andere aan de hand van de inkoopadministratie. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Voor de gast is dit de garantie dat je écht biologisch kunt eten, zo natuurlijk mogelijk en diervriendelijk.