Algemeen

ANBI logoHet Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Je komt er ogen te kort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze je met hun verhalen. Het Nederlands Openluchtmuseum is bovendien goedgekeurd als 'goed doel' en heeft de ANBI status gekregen van de Belastingdienst.

Onze ambities en resultaten hebben we geformuleerd rondom vijf gebieden:

• Voor onze bezoekers en relaties een gewaardeerd museum zijn, waar bezoekers zich thuis voelen en op verhaal komen;
  • Bijdragen aan de maatschappij en hierbij betekenisvol zijn en een partij waarmee anderen graag samenwerken;
  • De collecties die we beheren toegankelijk maken (fysiek en online) voor nu en voor volgende generaties;
  • Onze medewerkers, hun inzet en ontwikkeling en hoe we met elkaar samenwerken;
  • De financiering van onze ambities en een goede balans vinden tussen eigen middelen en subsidie.

Bestuur

De directeur / bestuurder van het Nederlands Openluchtmuseum is Dr. W. (Willem) Bijleveld

>> Bekijk de leden van de Raad van Toezicht

Financiën & activiteiten