Persberichten

   Bekijk de persfoto's
NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM OPENT HAAR VERNIEUWDE DEUREN
29/11/16

NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM OPENT HAAR VERNIEUWDE DEUREN

Winterseizoen start met opening van geheel vernieuwd entreegebouw Zaterdag 3 december opent het Nederlands Openluchtmuseum haar deuren voor winter minnend Nederland. Na maanden van verbouwing wordt de bezoeker verrast door de geheel vernieuwde entree waarbij ook de museumwinkel en het restaurant een spectaculaire metamorfose hebben ondergaan. Sinterklaas opent om 11.00 uur het winterseizoen, waarbij ook tante Stien haar intrede zal doen.

Lees meer

Eerste NK haardhout stapelen: wie stapelt het mooist, slimst en snelst hout?
20/10/16

Eerste NK haardhout stapelen: wie stapelt het mooist, slimst en snelst hout?

Haardhout is een echt ‘mannending’. Zagen, kloven, sjouwen en stapelen. Er zijn zelfs echte specialisten in. Die gaan de uitdaging aan op 17 en 18 december tijdens het eerste NK haardhout stapelen, als onderdeel van Landleven Winter in Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het is een open NK, dat wil zeggen dat iedereen die mee wil doen, mee mag doen. Individueel of in groepsverband, mannen en vrouwen. De beste stapelaar van Nederland is degene die zo mooi, slim en snel mogelijk het gekloofde hout stapelt. Op zondag vindt er een snelheidsproef plaats voor de titel ‘Snelste Stapelaar van Nederland’. Op zaterdag en op zondag wordt er een dagwinnaar uitgeroepen, beiden winnen een houtkloofmachine.

Lees meer

Landleven Winter 2016 – Zo sprookjesachtig is de Hollandse winter
19/10/16

Landleven Winter 2016 – Zo sprookjesachtig is de Hollandse winter

Rondjes zwieren over de ijsbaan, nippen aan de glühwein, verwarmen aan een bak dampende erwtensoep. Op 17 en 18 december a.s. vindt Landleven Winter, het warmste winterevenement van Nederland, plaats in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Voor volwassen en kinderen biedt Landleven Winter een dag vol culinaire, creatieve en culturele belevenissen in de fijnste ambiance. Proef van de nieuwste foodtrends én ouderwets lekkere stamppotten, volg inspirerende workshops en luister naar de sfeervolle klanken van de midwinterhoornblazers. En de kinderen? Die vermaken zich op de schaatsbaan, gaan sleetje rijden en leren kastanjes poffen.

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten voor de pers

Meer informatie?

Hier vind je de meest recente berichten over evenementen, tentoonstellingen en nieuwe aanwinsten van het Nederlands Openluchtmuseum. Neem voor meer informatie contact op via:

026-3576266 of stuur een e-mail
PS niet voor advertentie-acquisitie!

Klik hier voor algemene contactgegevens Nederlands Openluchtmuseum

Persfoto's

Op deze pagina vind je een selectie van persfoto's die je in hoge resolutie kunt downloaden van onze site.

  • Klik op een foto om deze toe te voegen aan of te verwijderen van de downloadlijst
  • Klik rechts op 'Download foto's'
  • Vul je gegevens in
  • De foto's worden gedownload

Het materiaal is vrij van rechten. Eenmalig gebruik bij informatie over het Nederlands Openluchtmuseum is toegestaan. Naamsvermelding is verplicht! Gebruik van het logo van het Nederlands Openluchtmuseum is uitsluitend toegestaan na schriftelijke toestemming.

Download 0 foto's download de geslecteerde afbeeldingen
Klik op een foto om aan de download lijst toe te voegen of te verwijderen.