26/06/14

Zomeravond in de kruidentuin

Iedere dinsdagavond, van 1 juli t/m 12 augustus 2014, ontdekt u de prachtige tuinen, akkers en het natuurlijke landschap in het Nederlands Openluchtmuseum. U geniet van de avondzon, de zingende vogels en rijk bloeiende planten in het verstilde museumpark.

Elke avond start met een korte inleiding over het groen in het Openluchtmuseum. Daarna kiest u tussen enkele natuurlijke rondleidingen:

1. Geschiedenis van het landschap
    Wat is een stuwwal en wanneer is hij ontstaan? Hoe komt Landgoed de Waterberg aan zijn naam? Welke (wilde) planten en dieren komen er voor in het museumpark? Deze rondleiding gaat over de het landschap en de natuur in en rond het park.

2. Oude cultuurgewassen
    Hoe ruikt cichorei-koffie en waarom was spurrieboter zo gewild? Op de akker staan we uitgebreid stil bij oude landbouwgewassen die we nu zelden meer tegenkomen. Hierna neemt de rondleider u mee naar de kruidentuin.

3. Medicinale kruiden
    We vertellen het gebruik van medicinale kruiden vroeger en nu. Kunnen giftige planten genezen? Helpen walnoten bij hersenaandoeningen? En welke geneeskrachtige kruiden hebben hun werking bewezen? Aansluitend bezoekt u de kwekerij en de kassen.

4. Groene verrassing
    Elke dinsdagavond serveren we u een groene verrassing. U bezoekt de bijenstal, ontmoet de huisdierrassen van het Openluchtmuseum of hoort alles over het vermeerderen van fruitbomen. Kijk op www.openluchtmuseum.nl/agenda

• Dinsdagavond 1, 8, 15, 22 en 29 juli en op 5 en 12 augustus 2014.
  • Aanvang: 19.00 uur, duur, ca 1,5 uur.
  • Kosten: € 8,40 p.p. incl. parkeren en een kopje koffie.
  • (Gratis deelname met vrienden/museumkaart).

Nederlands Openluchtmuseum
Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem