07/08/13

Woensdag 7 augustus | NJO Muziekzomer

Een zomeravond met vrienden

LAATSTE NIEUWS - I.v.m. de wisselvallige weersvoorspellingen vinden de optredens plaats in de sfeervolle historische boerderijen uit Midlum en Zeijen en in het Zeeuwse Kerkje.

Op woensdag 7 augustus opent het Nederlands Openluchtmuseum ook ’s avonds zijn deuren voor een inspirerende avond met NJO Muziekzomer. Onder de monumentale Delftse molen, bij de idyllische Betuwse boerderij uit Varik en op het gezellige Zaanse plein in het museum bieden drie ensembles, jong, getalenteerd en bevlogen, een onvergetelijke muzikale zomeravond in de buitenlucht.

Maar liefst acht strijkers spelen het Strijkoctet van de Roemeense componist George Enescu. Deze negentienjarige virtuoos op de viool schreef dit stuk in het wervelende Parijs van 1900. In het octet zijn de Roemeense roots van Enescu duidelijk terug te horen in de vorm van Roemeense volksmuziek.

De drie blazers (fluit, hobo en klarinet) van Trio Cortado brengen eigen bewerkingen van oude klassiekers. Zo staan er gloednieuwe arrangementen van strijktrio's van Mozart en Beethoven en van Ravels Sonate voor Viool en Cello op het programma. De zes musici (twee violen, cello, klarinet, bandoneon en slagwerk) van Ensemble Judique nemen de luisteraars mee in een muzikale ontmoeting - een Argentijnse passie die precies een avond duurt.

Herberg de Hanekamp
Voorafgaand aan het muzikale programma is het tussen 17:30 en 19:00 uur mogelijk een hapje te eten in Herberg de Hanekamp in het museumpark (reserveren via 06 30647681).

Informatie
Woensdag 7 augustus 2013, aanvang 19:00 uur in het Nederlands Openluchtmuseum. De muziekensembles spelen allen twee maal en bij regen wijken we uit naar sfeervolle binnen-locaties.
Kaarten normaal € 17,50, t/m 26 jaar: € 7,50. Online reserveren via www.muziekzomer.nl.

Vrienden van Openluchtmuseum en het NJO betalen € 15,00 (kaarten met korting alleen verkrijgbaar aan de kassa.) Museumkaart is niet geldig.
Dit concert is onderdeel van de NJO Muziekzomer Gelderland 2013

Nederlands Openluchtmuseum
Schelmseweg 89
6816 SJ Arnhem

Over NJO Muziekzomer
De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het NJO, de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Jonge musici spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 70 concerten die de NJO Muziekzomer jaarlijks telt. Het muzikale aanbod van dit festival bevat voor ieder wat wils. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge musici blijft klassieke muziek jong, fris en spannend.