30/04/14

Willem Bijleveld van start als directeur Nederlands Openluchtmuseum

Per 1 mei start Willem Bijleveld als algemeen directeur van het Nederlands Openluchtmuseum. In januari werd zijn benoeming bekend gemaakt.

Als directeur van Het Scheepvaartmuseum heeft Bijleveld met succes een vernieuwing van het museum en de organisatie gerealiseerd. Het museum werd ingrijpend verbouwd en gemoderniseerd, en verdubbelde zijn bezoekerscijfers sinds de heropening in 2011 tot een half miljoen bezoekers per jaar.

Over zijn benoeming bij het Openluchtmuseum: "Het museum is een vooraanstaand museum in Nederland. Ik vind het een mooie uitdaging om vorm te geven aan de verdere inhoudelijke ontwikkeling van het museum. Ook zie ik een centrale rol weggelegd voor het Nederlands Openluchtmuseum in het versterken van de samenwerking tussen historische musea in Nederland”.

Voor Het Scheepvaartmuseum was Bijleveld onder andere directeur van Madame Tussauds in Amsterdam en vicevoorzitter van het bestuur van de Nederlandse Museumvereniging.

(Foto: Directeur/bestuurder Jaap de Jong draagt bestuursverantwoordelijkheid over aan Willem Bijleveld)