10/01/14

Willem Bijleveld nieuwe directeur Nederlands Openluchtmuseum

Dr. Willem Bijleveld wordt de nieuwe algemeen directeur van het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem, zo maakt de Raad van Toezicht van het museum bekend. Bijleveld (1952) was vanaf 1997 directeur van Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Hij promoveerde tot doctor in de sterrenkunde en was voorheen directeur van Madame Tussauds Amsterdam. Willem Bijleveld begint op 1 mei 2014.

Als directeur van Het Scheepvaartmuseum heeft Bijleveld met succes een vernieuwing van het museum en de organisatie gerealiseerd. Het Scheepvaartmuseum is sinds de heropening in oktober 2011 zeer succesvol. Onder leiding van Willem Bijleveld is Het Scheepvaartmuseum erin geslaagd in binnen- en buitenland partijen met een financiële bijdragen aan zich te binden.

Willem Bijleveld over zijn benoeming: “Het Openluchtmuseum is een vooraanstaand museum in Nederland. Ik vind het een mooie uitdaging om vorm te geven aan de verdere inhoudelijke ontwikkeling van het museum. Ook zie ik een centrale rol weggelegd voor het Nederlands Openluchtmuseum in het versterken van de samenwerking tussen historische musea in Nederland”.

Jaap de Jong, directievoorzitter (mede namens Pieter-Matthijs Gijsbers): “Willem Bijleveld is een inspirerende persoonlijkheid, hij werkt vanuit een prettige en natuurlijke autoriteit en hij beschikt over de juiste mix van ervaring en inhoud. Wij hebben er veel vertrouwen in dat het Openluchtmuseum en de presentatie van de Canon van Nederland onder leiding van Willem Bijleveld een succesvolle toekomst tegemoet gaan. Wij kunnen ons geen betere opvolger wensen."

Nederlands Openluchtmuseum
Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem