Wethouder Gerrie Elferink opent Kenniscollectie Arnhem

Wethouder Gerrie Elferink opent Kenniscollectie Arnhem

Kenniscollectie Arnhem is een samenwerkingsverband van verschillende instellingen en bedrijven. Alle kennis van de bibliotheken van deze instellingen en bedrijven wordt voor veel meer geïnteresseerden toegankelijk.

Aangesloten bibliotheken zijn de Hogeschool van de kunsten ArtEZ, het Nederlands Openluchtmuseum,
Bibliotheek Arnhem en de bibliotheek van initiatiefnemer Dirkzwager. Op korte termijn hoopt Kenniscollectie Arnhem dit bibliotheekaanbod uit te breiden met nieuwe partners.

De werkwijze is simpel: met het lidmaatschap van een van de deelnemende bibliotheken kunnen leden en
relaties de catalogi van specialistische collecties van de andere aangesloten bibliotheken inzien. Dat breidt het aantal bereikbare kennisbronnen enorm uit. De diverse collecties vullen elkaar mooi aan en de bibliotheken kunnen hun leden onderling doorverwijzen.

Zo kan een student van ArtEZ bij Bibliotheek Dirkzwager uitpluizen hoe het zit met de auteursrechten van zijn nieuwste ontwerp. Een bouwkundige relatie van Dirkzwager kan grasduinen in de architectuurboeken van ArtEZ. Een historicus kan op zoek gaan naar oude uitgaven in het Openluchtmuseum en een hogeschooldocent pedagogische boeken bestuderen in de Bibliotheek Arnhem. Kenniscollectie Arnhem stimuleert de kennisontwikkeling van mensen en organisaties in de stad Arnhem. Mark Jansen, kennismanager bij Dirkzwager: “Je hebt als bedrijf niet alleen een economisch belang maar ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid in de stad. Langs deze weg kunnen we kennis ‘teruggeven’ aan de stad.” De bibliotheken hopen dat dit initiatief een springplank is naar uitbreiding van gezamenlijke activiteiten in en voor de stad Arnhem.

Kijk voor meer informatie en de beschikbare collecties op www.kenniscollectiearnhem.nl.

Delen