03/09/14

Wecken : Boerin tegen topkok

Wecken, een klassieke methode om voedsel te conserveren, is weer helemaal in! Met name op de boerderij was dit vroeger en nog steeds de ideale manier om de oogst voor een heel jaar veilig te stellen. Maar wecken is een kunst. Tijdens Beleef Landleven wordt deze traditie opgenomen op de Nationale Inventaris Immaterieel  cultureel Erfgoed.

Om te laten zien dat de traditie van het wecken springlevend is gaan koks van Euro-Toques de strijd aan met de dames van ‘Vrouwen van Nu’ om te bepalen wie het lekkerst in kan maken. De uitdaging is niet eenvoudig, want wint grootmoeders aanpak of is er een culinair toefje aan toe te voegen? Boerin versus topkok op zondag 7 september, vanaf 13.00 uur.

Op Beleef Landleven is die dag van alles te doen op het gebied van de traditionele volkskeuken: Carolina Verhoeven van de Landskeuken uit Roden laat weckrariteiten zien, zoals een wilde eend van 112 jaar oud en vooroorlogse koffie in een wijnfles.

Weckliefhebbers uit de twaalf provinciën geven hun beste recepten prijs en iedereen mag komen proeven van de lekkerste hapjes. Ot en Sien geven het startsein aan een heuse pannenkoekenrace.

Bezoekersinformatie
Nederlands Openluchtmuseum
Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem

Toegangsprijzen
Entree volwassenen € 15,70 p.p.
Entree kinderen (4 t/m 12 jaar) € 11,- p.p.
Kinderen (0 t/m 3 jaar) Gratis
Passe-partout € 23,50 (bezoek 2 dagen lang Beleef Landleven)

NB: De dag-entree voor het Nederlands Openluchtmuseum is inbegrepen bij de prijs van Beleef Landleven. Museumkaarthouders en Vrienden van het Nederlands Openluchtmuseum hebben gratis toegang.

Vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 september van 10.00 uur tot 17.00 uur
Beleef Landleven is een initiatief van het magazine Landleven en wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Openluchtmuseum.