VOLGENDE HALTE: OPENLUCHTMUSEUM!

Tramevenement 2017 in het Openluchtmuseum

VOLGENDE HALTE: OPENLUCHTMUSEUM!

Beleef Stads- en Streekvervoer op 17 en 18 juni 2017

Op 17 en 18 juni staat het Nederlands Openluchtmuseum in het teken van historisch stads- en streekvervoer. Ruim twintig jaar geleden reed een historische tram zijn eerste rondjes in het Arnhemse museumpark. Tegenwoordig bezorgen zes motorwagens, een bijwagen en een railreiniger uit Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Arnhem museumbezoekers dagelijks een onvergetelijke kennismaking met de geschiedenis van personenvervoer in ons land.

In het weekend van 17 en 18 juni is er voor jong en oud heel veel te zien, doen en beleven rond historisch stads- en streekvervoer. Er zijn historische autobussen en trams te gast. Er worden unieke modeltrambanen tentoongesteld en voor kinderen zijn er allerlei activiteiten. Je mag bijvoorbeeld als conducteur op de foto (en je vader mag ook).

Speciale gasten
De speciale gasten van dit evenement komen allen uit Den Haag, zoals de vermaarde ‘Buitenlijner’, een motorwagen uit 1924 welke tot 1965 het vervoer verzorgde tussen Den Haag- Delft en tussen Den Haag- Wassenaar - Leiden. De ombouwer, een stadswagen oorspronkelijk uit 1905 en in 1929/ 1931 ingrijpend verbouwd. Tenslotte een bijwagen uit 1929, een van de laatste uit een grote serie die tot 1965 werden gebruikt. De stadsmotorwagen 274 uit 1921, eigendom van het NOM maakt het Haagse gezelschap compleet.

Ook de opvolger van de HTM Buitenlijner, een streekbus van de NZH, is aanwezig. In het museumpark staan diverse historische bussen opgesteld met dank aan diverse museumbus-organisaties. Het publiek kan bij enkele bussen instappen voor een ritje op en rond het museumterrein.

Modelbanen
In de tramremise en de loods van Van Gend & Loos laten vermaarde modelbouwers hun unieke trams en trambanen in model zien. Denk aan de haven van Hellevoetsluis met de dieseltrams van de Rotterdamse Tramweg Maatschappij (RTM), de elektrisch trams van Den Haag en Rotterdam rijdend in hun miniatuuromgeving en zien bezoekers de stoomtram van de Geldersche Tramwegen (GTW) over de IJsselkade in Zutphen schommelen.

Voor de liefhebbers bieden ideële en commerciële partners informatie over trams in Nederland vroeger en nu. Ook zijn er boeken, dvd’s, bouwpakketten en leuke gadgets te koop. Leuk voor Vaderdag!

Informatie
Openingstijden: vanaf 24 maart 2017 dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Entree: € 19,-- (volw.), € 16,-- (4 t/m 12jr.), houders Museumkaart en kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis.

Bestel direct online tickets met €1,50 korting