Veiling van 1e vaatje zuurkool tijdens Landleven Winter

De midwinterhoorn klinkt, de erwtensoep dampt: op zaterdag 16 en zondag 17 december staat het Nederlands Openluchtmuseum in het teken van Landleven Winter. Er wordt gezwierd op het ijs, gestreden om de titel ‘Nederlands kampioen haardhoutstapelen’ en het eerste vaatje zuurkool wordt voor de beste prijs geveild.

2e NK haardhoutstapelen
Het kostte Jeroen Dorrestijn uit Den Haag 5.57 minuut om een (gestorte) NK haardhout stapelen op Landleven Winter in het Nederlands Openluchtmuseumkubieke meter gekloofd brandhout in een ronde cirkel op te stapelen. Daarmee mocht hij zich vorig jaar officieel Nederlands kampioen haardhoutstapelen noemen en won hij een kloofmachine. Maar wie stapelt dit jaar het snelst? Het is een open NK, dus iedereen mag meedoen. Inschrijven kan ter plaatse op beide dagen.

Primeur: vaatje zuurkool
Het 'eerste' vaatje zuurkool bevat de lekkerste en meest exclusieve zuurkool van dit seizoen en is daarom bijzonder genoeg om onder de hamer te brengen. De veiling vindt plaats op zaterdag 16 december onder toeziend oog van een notaris. Na afloop en op zondag is het sowieso proeven van Kramers zuurkool.

Allerbeste snert
Ineke Hoeksema heeft op het WK snertkoken al eens bewezen de beste van Nederland te zijn. Zij en andere deelnemers van het WK gaan aan de slag op Landleven Winter en laten zien én proeven hoe je de allerlekkerste snert van Nederland maakt.

Kijk voor alle activiteiten en het programma op www.landlevenwinter.nl.

Bezoekersinformatie

• Landleven Winter is van 16 t/m 17 september van 10.00 tot 17.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.landlevenwinter.nl
  • Entreeprijzen: Volwassenen (13+)  € 19,00, Kind 4 t/m 12 jaar € 16,00. Museumkaart en kind 0 t/m 3 jr gratis
  • Online geldt een korting van € 2,50 voor Landleven abonnees en € 1,50 voor niet-abonnees.