TIP Lezing 'Breien, een noodzakelijk ambacht'

In het Nederlands Openluchtmuseum worden handgebreide kousen en simpele, warme, wollen onderbroeken en borstrokken bewaard, maar ook mutsen van fijn kantbreiwerk en polsmofjes met ingebreide motieven van kralen. Van Zuthem zal aan de hand van voorbeelden uit de museumcollectie vertellen over de geschiedenis van (streekgebonden) kleding in Nederland.

Breikracht is een on- en offline community voor het in stand houden en vernieuwen van het ambacht breien. Initiatiefnemers zijn ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en Arnhem Mode Incubator. Partners van Breikracht zijn: Granny's finest, Kunstbedrijf Arnhem, Museum Arnhem, het Nederlands Openluchtmuseum, Stitch ’n Bitch en The Woolmark Company. Breikracht wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.