15/09/13

Succesvolle 3e editie ‘Beleef Landleven’

25.300 bezoekers ondanks verregende zaterdag!

De 3e editie van het evenement ‘Beleef Landleven’ in het Nederlands Openluchtmuseum is afgesloten met een bezoekersrecord. Van 13 t/m 15 september passeerden maar liefst 25.300 bezoekers de toegangspoort van het museum ondanks de grotendeels verregende zaterdag. Vorig jaar trok het evenement 20.000 bezoekers in twee dagen. Tijdens Beleef Landleven komt het bekende magazine tot leven en ontmoeten de historische ambachten en presentaties in het Openluchtmuseum hun hedendaagse equivalent.

Op zaterdag vond het Nationaal kampioenschap maaien met de zeis plaats. In de finale versloeg het team van de provincie Friesland het Overijsselse team. De oude inmaakmethode wecken lijkt een trend te worden, als we mogen afgaan op de aandacht voor de workshops op de culinaire weide. Bij de collectie klassieke tractoren viel de Lanz Bulldog uit 1959 van Dhr. Degen uit Winssen op. Hij kocht de trekker 61 jaar geleden voor 12.000 gulden en de machine ‘werkt nog steeds voor dezelfde baas’.

Op de dierenweide wandelde dhr. Kuijpers van Vereniging het Brandrode Rund met een imposante stier van zo’n 1500 kg en showde koeien en pasgeboren kalfjes van het oud-Nederlandse ras, maar ook de kippen, Bonte Bentheimer varkens, trekpaarden schapen, honden en landgeiten kregen veel belangstelling. Er waren optredens van muzikanten en dansers van Friesland tot Zeeland, heel veel workshops en demonstraties en ook de Landleven markt met meer dan honderdvijftig kramen was zeer populair.

Organisatoren Reed Business (uitgever oa. magazine Landleven) en het Nederlands Openluchtmuseum zijn bijzonder tevreden over het succes van het evenement.

Beleef Landleven 2014 vindt plaats 5, 6 en 7 september 2014 in het Nederlands Openluchtmuseum.

Bekijk de reportage van Omroep Gelderland dd 15-09-2013