Slachtdag en Plantjesmarkt

Het varken is geslacht
Traditioneel vindt de jaarlijkse slachtdag plaats in het Openluchtmuseum. Een pas geslacht varken hangt 'opengeklapt' op de leer in de boerderij uit Varik. De museumslagers leveren deskundig en humoristisch commentaar. Er worden ouderwets lekkere vleesproducten bereid zoals bloedworst, hoofdkaas, kaantjes en leverworst. En bezoekers mogen proeven, maar kom op tijd, want ‘op is op’.

Plantjesmarkt
In het weekend vindt in en rond de kwekerij een gezellige Plantjesmarkt plaats. Dit jaar bieden de tuinmannen o.a. kruiden, zaden, dahlia’s, fruitbomen en vaste planten van eigen kweek. Ook worden er aardappels en groenten van de museumakkers verkocht. Op de kwekerij is ruimte nodig en daarom gaat ook een aantal van de prachtig gesnoeide taxussen en buxussen in de verkoop.