17/03/15

Rondje Nederland, de mooiste familieloop voor iedereen

Prestatieloop Ciko ’66 in het Nederlands Openluchtmuseum.

Genieten van sport en cultuur? Van bewegen in de natuur? Een gezellige familiedag? Persoonlijk record verbeteren? Dit kan allemaal in één dag. Atletiekvereniging Ciko ’66 biedt iedereen namelijk een unieke kans om een rondje dwars door Nederland te lopen in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem!

Fit en fun
‘Rondje Nederland’ is een fantastische familieloop en kent vier afstanden: één, 2,5, vijf en tien kilometer. Het parcours is voor iedereen: jong, oud, getraind of amateur; iedere deelnemer kiest zijn eigen afstand. Vele kinderen, meer dan 900, lopen individueel of met de hele school, trots de longen uit hun lijf voor de Menzis jeugdlooprace van één of 2,5 kilometer. Lopend door Noord-Holland en langs de Zaanstreek in het museum, maken zij kennis met de atletieksport en met het plezier van samen sporten. Op het plein van het Openluchtmuseum zijn vele leuke activiteiten. Als speciale attractie is er dit jaar zelfs een opblaasbaar atletiekstadion aanwezig. Dus behalve fit ook veel fun voor jong en oud. Na afloop ontvangen de kinderen een herinneringsmedaille.

De prestatieloop van vijf of tien kilometer voor volwassenen voert de deelnemers dwars door het museumpark en zelfs door de omliggende bossen. Voor de tijdregistratie wordt er gewerkt met het Ipico- tijdregistratiesysteem. De chips dienen na afloop wel weer ingeleverd te worden.

Rondje Nederland is voor het Nederlands Openluchtmuseum de traditionele warming-up voor het nieuwe museumseizoen dat op 1 april begint. Alle deelnemers aan Rondje Nederland krijgen 29 maart gratis toegang tot het openluchtmuseum, supporters betalen een gereduceerd tarief.

Lopen voor een goed doel
Rondje Nederland steunt dit jaar het goede doel Leuk om te Leren, weekendschool Arnhem. Deze stichting biedt inspiratie en motivatie aan kinderen om te blijven leren voor een kansrijke toekomst voor kinderen bij wie dit geen vanzelfsprekendheid is. Er worden driejarige trajecten aangeboden waarbij kinderen de mogelijkheid krijgen hun horizon te verbreden en hun talenten te verkennen.

Schrijf snel in via de website www.rondjenederland.com