13/03/14

Rondje Nederland - de mooiste familieloop

23 maart 2014 - Prestatieloop Ciko ’66 in het Nederlands Openluchtmuseum.
Genieten van sport en cultuur? Van bewegen in de natuur? Een gezellige familiedag? Persoonlijk record verbeteren? Dit kan allemaal in een dag. Ciko ’66 biedt iedereen een unieke kans om een rondje dwars door Nederland te lopen.

Fit en fun
‘Rondje Nederland’ is een fantastische familieloop en kent vier afstanden: één, 2,5, vijf en tien kilometer. Het parcours is voor iedereen: jong, oud, getraind of amateur; iedere deelnemer kiest zijn eigen afstand. Vele kinderen, meer dan 800, lopen individueel of met de hele school, trots de longen uit hun lijf voor de Cito jeugdlooprace van één of 2,5 kilometer. Lopend door Noord-Holland en langs de Zaanstreek van het museum, maken zij kennis met de atletieksport en met plezier van samen sporten. Op het plein van het openluchtmuseum zijn vele leuke activiteiten. Dus naast fit ook veel fun voor jong en oud. Na afloop ontvangen de kinderen een herinneringsmedaille.

De prestatieloop van vijf of tien kilometer voor volwassenen voert de deelnemers ook dwars door het museumpark en zelfs door de omliggende bossen. Rondje Nederland werkt dit jaar met het Ipico- tijdregistratiesysteem. De chips dienen na afloop wel weer ingeleverd te worden.

Voor het Nederlands Openluchtmuseum is Rondje Nederland de traditionele warming-up voor het nieuwe museumseizoen dat op 1 april begint. De deelnemers hebben 23 maart gratis toegang, supporters betalen een gereduceerd tarief.

Lopen voor een goed doel
Rondje Nederland steunt dit jaar het goede doel De Essenburg, een pleegzorgboerderij. Zij bieden een thuis voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar en jong volwassenen, omdat zij deze in hun eigen leefomgeving door omstandigheden moeten missen.

Schrijf snel in via de website www.rondjenederland.com