31/08/16

Prikkel je zintuigen op het leukste buitenevenement!

Groenten en fruit wecken in de vaatwasser, op traditionele manier vuur maken en de lekkerste streekproducten proeven. Het magazine Landleven organiseert ter ere van haar 20-jarige jubileum een groots verjaardagsfeest tijdens Beleef Landleven 2016. De 6e editie van het familie evenement, dat van 9 t/m 11 september plaats vindt in het Nederlands Openluchtmuseum, is voor jong én oud een verrassend en sfeervol buitenevenement.

Voor de fijnproevers
Kom smullen op het Culinaire plein, proef het verschil tussen kaas van Friese melkschapen en Brandrode runderen. En…leer wecken in een afwasmachine bij Heel Holland Weckt! Tijdens Beleef Landleven 2016 geven Carolina Verhoeven en Imke Gerritsen, experts op inmaakgebied, workshops fermenteren. Bier, zuurkool, boter, yoghurt, kaas en eieren komen aan bod, samen met vele andere inmaaktechnieken. Daarnaast kun je proeven van zoete lekkernijen en vertelt Carolina alles over verstandig suikergebruik.

Voor nieuwsgierige kinderen
Bekijk hoe de boeren hun land bewerken met hun Brabantse paarden, kom kennismaken met veel verschillende dieren en proef de lekkerste zelfgemaakte koekjes van de Koekjesfabriek van Strien. Leer vervolgens hoe je professioneel een boom moet beklimmen, hoe je een mand maakt van wilgen of ga samen met het hele gezin de workshop 'Bushcraft' van Siegurd volgen en leer overleven in de natuur. Bij Siegurd kun je leren hoe je op traditionele manier vuur kunt maken, hoe je een lepel of mok maakt van hout, hoe je een verse zalm bereidt en hoe je veilig met een bijl werkt.

Voor de creatieveling
De echte knutselaar kan zijn hart ophalen bij Beleef Landleven. Workshops genoeg! Leer kunstwerkjes op eieren maken van Bianca van As, ga tulpenpotjes haken met Ellen Snoek of leer tuintekenen met Mady Nijenhuis. Zij geeft een workshop in tekenen met bister (een natuurlijk pigment). Of ga iets compleet nieuws doen, bijvoorbeeld vilten vogelhuisjes maken! Reina de Vos uit het Friese Rotstergaast is haar hele leven al creatief met wol. De laatste jaren experimenteert ze met het maken van vilten vogelhuisjes. Elk exemplaar is uniek en heeft zijn eigen karakter. Ook is Alie van Veldhuizen dit jaar weer van de partij. Bij haar kun je een herfst pompoentje maken van jute, opgefleurd met planten. De workshops zijn gratis en je kunt gewoon aanschuiven!

Parkeren
Om de buurt te ontlasten en het parkeren goed in te regelen zijn er meerdere voorzorgsmaatregelen getroffen. Er kan worden geparkeerd op de Cattepoelseweg Noord, bij Burgers’ Zoo en bij Rijnstate. Vanaf Rijnstate rijden grote bussen als pendeldienst. Parkeren wordt vanaf de snelwegen begeleid door Traffic Support in samenspraak met de Gemeente.

Koop direct tickets

Lees meer over het evenement

Bekijk de plattegrond

Bezoekersinformatie

Kaarten voor Beleef Landleven zijn te koop via www.beleeflandleven.nl en www.openluchtmuseum.nl
Openingstijden: Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.
Entree: Volwassenen (13+): €16, Kinderen van 4 t/m 12 jaar: €12, museumkaart: gratis.
Adres: Nederlands Openluchtmuseum, Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem

Over Beleef Landleven
Beleef Landleven wordt georganiseerd door Reed Business Information in - en in samenwerking met - het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem. De zomereditie van Beleef Landleven trekt jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers in drie dagen. De eerste editie van de wintereditie in 2015 trok in twee dagen 20.000 bezoekers. Het Magazine Landleven is een uitgave van Reed Business Information en heeft een oplage van 128.000 en bereikt maandelijks 650.000 lezers. Het Nederlands Openluchtmuseum ontvangt jaarlijks ruim 550.000 bezoekers en is daarmee Nederlands best bezochte museum buiten de Randstad.