Openluchtmuseum werft nieuwe algemeen directeur

Vanuit deze sterke uitgangspositie bereidt het museum zich voor op de toekomst. Zo streeft het museum o.a. naar meer financiële autonomie, het verder terugbrengen van afhankelijkheid van overheidsfinanciering en verbetering van de exploitatie. Inhoudelijk ligt de focus in de komende jaren op vier uitdagende nieuwe taken die het museum door het ministerie van OCW kreeg toegewezen.

De ‘nieuwe taken’ betreffen: het presenteren van de Canon van de Nederlandse geschiedenis; het realiseren van een digitaal platform voor de Nederlandse geschiedenis; het samengaan met het Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE) en het organiseren van de Maand en de Nacht van de Geschiedenis.

Huidig directievoorzitter Jaap de Jong (interim) zal na het aanstellen van de nieuwe algemeen directeur terugtreden. Directeur Pieter Matthijs Gijsbers blijft verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling van de nieuwe taken, het verwerven van sponsorgelden en hij is ambassadeur van het Nederlands Openluchtmuseum.