30/05/13

Openluchtmuseum presenteert toekomst aan Koningspaar

Canon vd geschiedenis onderweg naar Openluchtmuseum

Arnhem, 30 mei 2013 - een oude trolleybus vol kopstukken uit de Nederlandse Geschiedenis. Onderweg naar het Openluchtmuseum om te praten over hun plaats in de nieuwe tentoonstelling over de canon van de geschiedenis in Arnhem. Dan krijgen ze pech, midden op de markt, juist als het Koningspaar daar langskomt.

Rembrandt, Aletta Jacobs, Willem van Oranje en Erasmus, het is een indrukwekkend gezelschap. Maar, niet alleen de kopstukken geven acte de présence, ook gewone mensen uit heden en verleden van Nederland verzamelen zich rond de bus. En natuurlijk wordt er vurig gediscussieerd; een knipoog naar de omstreden totstandkoming van de canon.

Als het Koningspaar nadert, keert de focus terug en poseert men eensgezind, met Koning Willem Alexander en Koningin Maxima, voor een nationaal portret. Als een beeldverhaal van Nederland. Met deze presentatie illustreert het Nederlands Openluchtmuseum dat het – honderd jaar oud – op weg is naar een toekomst als museum waar hét verhaal van Nederland tot leven komt.