Openluchtmuseum presenteert toekomst aan Koningspaar

Rembrandt, Aletta Jacobs, Willem van Oranje en Erasmus, het is een indrukwekkend gezelschap. Maar, niet alleen de kopstukken geven acte de présence, ook gewone mensen uit heden en verleden van Nederland verzamelen zich rond de bus. En natuurlijk wordt er vurig gediscussieerd; een knipoog naar de omstreden totstandkoming van de canon.

Als het Koningspaar nadert, keert de focus terug en poseert men eensgezind, met Koning Willem Alexander en Koningin Maxima, voor een nationaal portret. Als een beeldverhaal van Nederland. Met deze presentatie illustreert het Nederlands Openluchtmuseum dat het – honderd jaar oud – op weg is naar een toekomst als museum waar hét verhaal van Nederland tot leven komt.