18/08/14

Openluchtmuseum populair als onderdeel zomerkamp en zomerschool

Begin augustus gingen het internationale zomerkamp van de Orde van Malta en de eerste Radboud Summer school in Nederland van start. Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem mocht bij beide niet ontbreken op het programma. “In het midden van de week paste een dag waar je met zijn allen naar een plek kunt gaan die toegankelijk is voor alle deelnemers en waar ze zelf kunnen bepalen of ze in de zon gaan liggen, foto’s kunnen maken van Nederlandse gebouwen en gebruiken, of gaan meedoen met activiteiten zoals handboogschieten, die het museum aanbiedt. Het is de plek om internationale gasten het beste van Nederland te laten zien,” vertelde Victorine Wayer, organisator van het zomerkamp voor 500 jongeren, waarvan 200 in rolstoel, die op 13 augustus het museum bezochten.

Geschiedenis is meer dan feiten en jaartallen
Op 14 augustus kwamen 80 PhD studenten (uit 45 landen) die deelnamen aan de eerste Radboud Summer School naar het museum. In het Openluchtmuseum konden internationale studenten de geschiedenis van Nederland aanraken, ondergaan en voelen. Tijdens een voorstelling van HollandRama, een combinatie van een moderne tijdscapsule en een innovatief panorama, ontrollen landschappen en stadsgezichten van het karakteristieke Holland van vroeger en nu. In het museum kwamen studenten personen uit het dagelijks leven van vroeger tegen die in en rondom gebouwen, molens en erven het verhaal van vroeger delen.

Meer informatie
Lees meer over de mogelijkheden voor een groepsbezoek aan het museum op: openluchtmuseum.nl/bezoek-met-groep/ of neem contact op met medewerkers van de afdeling Sales & Reserveringen via 026-3576123.

Video impressie Maltacamp 2014 in het Openluchtmuseum
Het museum is vanaf 2 minuten en 13 seconden het decor in de video.