12/01/14

Openluchtmuseum plant bomen in Park Lingezegen

Onlangs tekenden Jan Willem Kamerman (directeur Park Lingezegen) en Jaap de Jong (directievoorzitter Nederlands Openluchtmuseum) een overeenkomst waarin het Openluchtmuseum toezegt bos aan te planten binnen park Lingezegen . Het betreft compensatie voor boskap ten behoeve van de herbouw van de Noorse Watersnoodwoning uit Raamsdonksveer, de uitbreiding van het parkeerterrein in 2013 en de aanleg van een milieustraat in het museumpark in 2012.

In totaal zal er 2,2 ha bos worden aangeplant in Park Lingezegen, een landschapspark in aanleg tussen Arnhem en Nijmegen met ruimte voor mens, water, landbouw en natuur. Daarmee voldoet het museum ruimschoots aan de verplichting om 140% van de gekapte bomen terug te planten.