12/02/14

Openluchtmuseum ontvangt € 615.316 van BankGiro Loterij

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala op 11 februari 2014 in de Nieuwe Kerk te Amsterdam ontving het Nederlands Openluchtmuseum een bijdrage van € 500.000 plus € 115.316 uit de verkoop van ‘geoormerkte’ loten. In totaal keerde de BankGiro Loterij 62,5 miljoen euro uit aan culturele instellingen.

Met steun van de BankGiro Loterij realiseert het museum in 2014 onder andere een interactief familieproject over kinderarbeid in de zuivelfabriek Freia, wordt de presentatie in de historische bierbrouwerij vernieuwd en wordt de herbouw en museale presentatie in de Noorse Watersnoodwoning gerealiseerd.

Het Openluchtmuseum werkt met het Rijksmuseum aan de presentatie van de Canon van Nederland in Arnhem. De Noorse watersnoodwoning, als symbool van de watersnoodramp, is het eerste canonvenster dat in het museum wordt gepresenteerd.

In de afgelopen jaren werden met steun van de BankGiro Loterij diverse projecten gerealiseerd, zoals het dagelijks theaterspel ‘De Onderkruiper’ over de historische landarbeidersstaking in 1929 in Oost Groningen, het interactief spel ‘Kies je Koning’ tijdens de Maand van de Geschiedenis, de stroopkokerij en het ‘Turkenpension’ - over de aankomst van gastarbeiders in Nederland - in de Amsterdamse Westerstraat.

Museum Plus Bus
Het Openluchtmuseum is een van de twaalf deelnemers aan de Stichting Museum Plus Bus. Deze stichting ontving een bijdrage van € 500.000 van de BankGiro Loterij. Daarmee bieden ze ook de komende jaren kosteloos een cultureel dagje uit aan senioren die niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken.

BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon, dankzij haar deelnemers, uit de inleg in 2013 maar liefst 62,5 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Lees hier het persbericht van de BankGiro Loterij

Nederlands Openluchtmuseum
Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem.
Tel | 026-23576111
E-mail | info@openluchtmuseum.nl
Website | www.openluchtmuseum.nl

Het museum is momenteel alleen geopend als wandelpark. Seizoen 2014 start 1 april 2014.

[Foto: Roy Beusker]