29/10/13

Openluchtmuseum maakt start met uitbreiding parkeerterrein

Op dinsdag 29 oktober ondertekenden eigenaar/directeur, Antoine van Dalen Van aannemersbedrijf Van Dalen BV en directievoorzitter Jaap de Jong van het Nederlands Openluchtmuseum een overeenkomst voor de uitbreiding en inrichting van het parkeerterrein aan de Hoeferlaan te Arnhem. De uitbreiding beslaat 1.5 ha en biedt plaats aan 250 personenauto’s.

De uitbreiding van het parkeerterrein vindt plaatst aan de noordzijde van het huidige terrein. Daarvoor is het zogenoemde ‘Reigersbosje’ tussen de Hoeferlaan en Cattepoelseweg onlangs gekapt. De uitbreiding maakt onderdeel uit van een totale herinrichting van de totale parkeergelegenheid, waardoor er niet alleen meer auto’s kunnen parkeren, maar ook de bussen en de rijwielen een betere parkeerplek krijgen dan nu het geval is.
Het museum is al enige jaren in onderhandeling met de Gemeente Arnhem over deze uitbreiding. Op gemiddeld 50 drukke dagen per jaar parkeren museumbezoekers nu langs de Cattepoelseweg en in de buurt. Met deze uitbreiding wordt verwacht ook de overlast in de buurt te kunnen beperken..

Tijdens het Winterseizoen van het Openluchtmuseum, van 30 november t/m 12 januari zal het nieuwe parkeerterrein – in onverharde vorm – al in gebruik genomen worden. In totaal biedt het parkeerterrein van het Openluchtmuseum dan ruimte aan 850 personenauto’s en touringcars.

Het gekapte bosperceel wordt in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Gemeente elders gecompenseerd.