08/07/14

Openluchtmuseum-kamer geopend in Hotel Haarhuis

Nederlands Openluchtmuseum-kamer voert hotelgasten terug naar de jaren ‘50

Op 7 juli 2014 openden BEST WESTERN PLUS Hotel Haarhuis-directeur Arjen de Vries en Willem Bijleveld, directeur Nederlands Openluchtmuseum een unieke nieuwe gastenkamer in het Arnhemse hotel.

De Nederlands Openluchtmuseum-kamer voert de gasten zestig jaar terug in de tijd. De inrichting is vintage-jaren ’50 en verworven in samenwerking met conservatoren van het museum. Door het levensechte fotobehang wanen de gasten zich in de gezellige arbeiderswoning uit Tilburg in het museum.

Willem Bijleveld (directeur Openluchtmuseum): “Deze prachtige kamer in Hotel Haarhuis zet ons museum in de etalage van de stad. Gasten nemen alvast een voorproefje op het museumbezoek en – zeg nou zelf – slapen in het Openluchtmuseum, wie droomt daar niet van?”

Arjen de Vries (directeur Hotel Haarhuis): “De Openluchtmuseumkamer is een heel goed voorbeeld van wat wij, als hèt Arnhemse stadshotel, onze gasten willen laten zien en beleven; al dat mooie wat de stad Arnhem te bieden heeft”

BEST WESTERN PLUS Hotel Haarhuis ontwikkelde een tweedaags Openluchtmuseum-arrangement inclusief museumbezoek en een smakelijk diner, geïnspireerd op de jaren ‘50. Een combinatie die gegarandeerd herinneringen oproept aan de tijd van Rock-’n-roll en Willem Drees.

Foto's: Jacques Kok - foto is niet vrij voor gebruik.