22/01/16

Nog ... weken

Na het winterseizoen op 18 januari, verscheen naast de rotonde bij het Openluchtmuseum een billboard met de tekst "Nog...weken". Is het een puzzel? Is het een prijsvraag? Tellen we af naar de start van het zomerseizoen? 

Dat laatste doen we uiteraard, maar daar laten we jullie nog iets langer op wachten. Op Goede Vrijdag 25 maart ben je weer van harte welkom in het museumpark. Tot die tijd is het museum alleen in het weekend open als wandelpark. Maar er is meer.

Het Nederlands Openluchtmuseum werkt aan de toekomst. De entree ondergaat momenteel een grote metamorfose en medio 2017 wordt hier de tentoonstelling van de Canon van Nederland geopend. In deze tentoonstelling - die de hele benedenverdieping van het entreegebouw beslaat - maar ook in het museumpark verbindt het museum de geschiedenis van ons dagelijks leven met de grote gebeurtenissen uit de Nederlandse historie. 

Als straks de deuren van het 'Canongebouw' opengaan, stap je in een uniek stukje Nederland waar je dichterbij de geschiedenis komt dan ooit. De vertrouwde verhalen van vroeger zijn in een nieuwe frisse jas gestoken en verleden, heden en toekomst komen samen. 

Die 'nieuwe jas' nemen we letterlijk en daarom nemen we met ingang van het zomerseizoen 2016 afscheid van het oude logo en huisstijl. Het nieuwe logo verwijst naar de functie van het Openluchtmuseum, midden in de samenleving. De 'O' staat centraal en het patroon er omheen is geïnspireerd op patronen die we ook in onze collectie zien. Het kleurenpatroon is opgefrist maar refereert nog steeds naar de kleuren van de Nederlandse vlag.

Vanaf 1 maart 2016 zullen de nieuwe huisstijl en het logo ook op deze website zichtbaar zijn.