22/05/13

Nederlands Openluchtmuseum, meest Kidsproof museum Gelderland

Het Nederlands Openluchtmuseum is gekozen tot meest kidsproof museum van Gelderland. Het museum kreeg een 8.4 van Museuminspecteurs in de leeftijd t/m 12 jaar. De jonge inspecteurs keken niet alleen of er speciale dingen georganiseerd worden voor kinderen, maar ook of de service goed is, de toiletten gemakkelijk te vinden en of je er lekker kunt eten en drinken.

Discovery Center Continium uit Kerkrade werd gekozen tot beste kidsproof museum van 2013. Ook in 2012 won Continium deze titel.

Noor Focke (7 jaar) uit Gaanderen kreeg de meeste stemmen voor de 17 inspectierapporten die zij invulde op museum-inspecteurs.nl. Zij werd ‘Museum-inspecteur van het jaar’.

De winnende musea met de hoogste gemiddelde cijfers in de provincies zijn: Continium, Limburg (9.3), NEMO, Noord-Holland (9.2) ,Archeon, Zuid-Holland (9.0),Natuurmuseum Brabant, Brabant (8.9), Geldmuseum, Utrecht (8.7),Gevangenismuseum, Drenthe (8.6), Nederlands Openluchtmuseum, Gelderland (8.4), Aviodrome, Flevoland (8.2) en Nederlands Stripmuseum, Groningen (8.0). 

Ook dit jaar geven kinderen musea gemiddeld het eindcijfer acht. Siebe Weide, directeur van de Nederlandse Museumvereniging is erg tevreden: ‘De Museuminspecteurs zijn kritische bezoekers van musea. Dat deze kinderen musea gemiddeld een acht geven laat zien hoeveel plezier er te beleven valt in musea.’