28/03/14

Museumwoningen in Arnhem open voor publiek

Tijdens het museumweekend op zaterdag 5 april en zondag 6 april kunt u binnenkijken in drie 'museumwoningen'in de stad Arnhem. Drie stadswoningen, zorgvuldig teruggebracht in de stijl van de jaren 1910, '20 en '50 toen ze net gebouwd waren. U wordt ontvangen en rondgeleid door de hedendaagse bewoners, want de woningen van Volkshuisvesting Arnhem worden gewoon bewoond.

Veel mensen hebben een hang naar het verleden. Op de woningmarkt komt dat tot uiting in een grote belangstelling voor wat makelaars noemen “woningen met veel originele details.”  Dit gegeven inspireerde Gerrit Breeman, directeur van Volkshuisvesting Arnhem om het project Museumwoningen te starten.

Download hier de folder of ga naar www.museumwoningenarnhem.nl voor adressen en openingstijden.

Met hart voor geschiedenis
Volkshuisvesting Arnhem heeft deze woningen met hart voor geschiedenis gerestaureerd. Een oude varkenstal, een haakje aan de kelderdeur, bijzondere lambriseringen: er is veel te zien en te leren over het wonen in het begin van de vorige eeuw. Piet Bot (bouwkundige) en Renate van de Weijer (wetenschappelijk medewerker) van het Nederlands Openluchtmuseum hebben geadviseerd over de restauratie en inrichting van de woningen.

PS de museumwoningen staan in de stad Arnhem en dus niet in het Nederlands Openluchtmuseum.

Omroep Gelderland maakte een reportage over de museumwoningen. Bekijk hem hier.