09/03/16

'Menzis Rondje Nederland' in het Nederlands Openluchtmuseum

Op 20 maart 2016 organiseert de Arnhemse Atletiekvereniging Ciko '66 weer het Menzis Rondje Nederland, de mooiste familieloop voor iedereen, een jaarlijkse Prestatieloop dwars door het Nederlands Openluchtmuseum.

Genieten van sport en cultuur? Van bewegen in de natuur? Een gezellige familiedag? Persoonlijk record verbeteren? Dit kan allemaal in één dag. Atletiekvereniging Ciko ’66 biedt iedereen namelijk een unieke kans om een rondje dwars door Nederland te lopen in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem!

Fit en fun! Vier afstanden
Menzis Rondje Nederland’ is een fantastische familieloop en kent vier afstanden: één, 2,5, vijf en tien kilometer. Het parcours is voor iedereen. Jong, oud, getraind of amateur; iedere deelnemer kiest zijn eigen afstand. Vele kinderen - meer dan 900 - lopen individueel of met de hele school, trots de longen uit hun lijf voor de Menzis jeugdlooprace van één of 2,5 kilometer.

Lopend door Noord-Holland en langs de Zaanstreek in het museum, maken zij kennis met de atletieksport en met het plezier van samen sporten. Op het plein van het Openluchtmuseum zijn vele leuke activiteiten. Dus behalve fit ook veel fun voor jong en oud. Na afloop ontvangen de kinderen een herinneringsmedaille.

De Menzis prestatieloop van vijf of tien kilometer voor volwassenen voert de deelnemers dwars door het museumpark en zelfs door de omliggende bossen. Rondje Nederland is voor het Nederlands Openluchtmuseum de traditionele warming-up voor het nieuwe museumseizoen dat op 25 maart begint.

Alle deelnemers aan Rondje Nederland krijgen 20 maart gratis toegang tot het Openluchtmuseum. Supporters betalen een gereduceerd (wandelpark)tarief. In 2015 is dit voor volwassenen €5,- en voor kinderen €3,-.

SamenGezond punten
Doe mee met Rondje Nederland en ontvang 200 Menzis-SamenGezond punten! Deelnemers aan Rondje Nederland worden door Menzis beloond met SamenGezond punten. Met SamenGezond wil Menzis een gezonder leven stimuleren. Als je gezond leeft, zit je lekkerder in je vel en heb je meer energie. Iedereen kan hier een bijdrage aan kan leveren en Menzis waardeert deze inzet dan ook . Bij de inschrijving van een willekeurige afstand kun je aangeven of je verzekerd bent bij Menzis en SamenGezond-punten wil ontvangen voor de deelname aan Rondje Nederland. Klik hier voor meer informatie en aanmelding

Lopen voor een goed doel
Rondje Nederland steunt dit jaar het goede doel Stichting Gaandeweg. Deze stichting verzorgt een welkom weekje weg! Korte vakanties voor gezinnen met een kind dat kanker heeft of daaraan is overleden.