07/10/15

Leef je Droom in het Openluchtmuseum

Interactief spel in de Maand van de Geschiedenis.

Tijdens de maand oktober – Maand van de Geschiedenis – gaat het Openluchtmuseum op zoek naar dromen en dromers, daden en doeners van vroeger en nu. Waar droomden onze voorouders van en wat moesten zij doen om Rijk, Beroemd en/of Gelukkig te worden? Werd je ooit ‘een kwartje’ als je voor een dubbeltje geboren was?

Tijdens een interactieve tour door het museumpark helpen vragen en opdrachten de bezoekers die historische dromen in daden om te zetten. Zo kon je beroemd worden als je je vak goed verstond, gelukkig met je gezin en blakende veestapel of rijk met een florerend handeltje. Onderweg worden ze op de proef gesteld: “Ben je een doorzetter, heb je lef en werk je hard? Ben je trouw en kun je tegen een stootje of ben je voor het geluk geboren…”.

Leef je Droom wordt gespeeld op een (eigen) smartphone tijdens de Maand van de Geschiedenis die dit jaar als thema heeft: ‘Tussen Droom en Daad’.

Meedoen
Leef je Droom is voor volwassenen & kinderen t/m ca 12 jr. Meedoen kan elk weekend in oktober en elke dag in de herfstvakantie van 17 oktober t/m 1 november. Starttijd: van 10.00 tot 15.00 uur.
Leef je Droom wordt gespeeld met de app TOURtoDO, gratis te downloaden via de App Store (Apple iPhone) of via Google Play (Android).

Maand van de Geschiedenis
De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland. Het Nederlands Openluchtmuseum is sinds 2012 hoofdorganisator.

Het thema Tussen Droom en Daad inspireert om na te denken over dromen, en daden van weleer. Van memorabele uitspraken als ‘Ich Bin ein Berliner’ en ‘Yes we can’, helden als Willem van Oranje, Multatuli en Mandela tot bizarre utopieën. Meer dan 500 culturele instellingen organiseren activiteiten rondom het thema Tussen Droom & Daad. Bekijk het exclusieve aanbod op: maandvandegeschiedenis.nl/agenda

Informatie
Openingstijd: van 1 april t/m 1 november 2015 elke dag van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs: volwassenen (13+) € 16,00, kinderen (4 t/m 12 jr.) € 12,00. Kinderen t/m 3 jaar en museumkaarthouders gratis.