Lancering Canonnetwerk

Op dinsdag 24 oktober wordt in Museum Prinsenhof in Delft het Logo netwerk Canon van NederlandCanonnetwerk gepresenteerd. Vanaf deze dag werken Nederlandse musea samen om met elkaar de geschiedenis van ons land te laten zien.

Onder de vlag van de Canon van Nederland plaatsen de musea iconische topstukken in de eigen vaste presentatie in de schijnwerpers. Ook gaan zij samenwerken op het gebied van programmering en presentatie. Doel is door het hele land de veelzijdigheid van de geschiedenis van Nederland voor een breed publiek tot leven te brengen. Samen zorgen de historische voorwerpen voor een verdere ‘inkleuring’ van de Canonvensters en geven zij daarbij verschillende invalshoeken van de geschiedenis.

Het Canonnetwerk zal in de komende jaren uitgroeien tot enkele tientallen musea, verspreid over 12 provincies, met voorwerpen die onmisbaar zijn om de Canon van Nederland te verbeelden. De lancering van het netwerk is een vervolg op de opening van de Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum waar sinds 23 september een overzicht te zien is van de geschiedenis van ons land. Op 24 oktober worden het Canonnetwerk, de topstukken van de Nederlandse geschiedenis en de website www.canonvannederland.nl gepresenteerd.