13/04/16

Groep 7 OBS de Klimboom wint rekentest Nederlands Openluchtmuseum

Spelenderwijs leren tijdens museumlessen in het Openluchtmuseum

Op woensdag 13 april werden de kinderen van groep 7 van OBS de Klimboom in Heteren verrast door een medewerker van het Nederlands Openluchtmuseum. Zij wonnen een prijs met de Rekentest die het museum organiseerde voor de Grote Rekendag op 23 maart jl. Binnenkort komen ze met de hele klas op bezoek in het Openluchtmuseum voor een spannende museumles én een bezoek aan het museum. Maar liefst 63 klassen deden mee aan de Rekentest.

De leerlingen losten een uitdagende opdracht op. Ze moesten uitrekenen hoeveel minuten je onderweg bent als je met de museumtram - op een regenachtige dag - twee rondjes rijdt over het museumpark. Maar dat niet alleen…onderweg stappen er elke ronde bij drie haltes mensen in- en uit. Chantal van Dijk-van Ralen (leerkracht): “De kinderen gingen heel enthousiast aan de slag met de opdracht. Er zat een leuke instinker in, maar helpt het als je er zo’n mooie prijs mee kunt winnen”. Het zwoegen was niet voor niets, want de kinderen van groep 7 mogen zo vaak in de tram rijden als ze willen.

Museumles
Als prijs krijgen ze een museumles; een kort educatief project dat naadloos aansluit op leerdoelen waaraan in de klas gewerkt wordt. In deze les draait alles om beleving. Begrip voor geschiedenis en techniek, maar ook kennis van thema’s als discriminatie of kinderarbeid krijgen zo spelenderwijs een impuls. Daarna mogen de leerlingen van De Klimboom zelf het museumpark bezoeken.

Nog meer prijswinnaars!
Naast de kinderen van OBS de Klimboom werden vandaag ook de Pieter Jongelingschool uit Arnhem (gr 4), OBS De Carroussel uit Zevenaar (gr 5 & 6), CBS De Ark uit Elst (gr 6) en DBS Nettelhorst uit Lochem (gr 1, 2 en 3), blij gemaakt met een bezoek aan het Openluchtmuseum en een museumles.

Informatie
De museumles is een educatief project van ca 2 uur in het Openluchtmuseum. De kosten bedragen €3,50 pp. Kijk voor meer informatie over museumlessen op www.openluchtmuseum.nl/museumles.

Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem (postbus 649, 6800 AP) Tel 026 357 61 11 - info@openluchtmuseum.nl - www.openluchtmuseum.nl Facebook: openluchtmuseum, Twitter: @openluchtmuseum