08/07/15

Groene zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum

Bijzondere rondleidingen langs tuinen, akkers en landschap.

Iedere dinsdagavond, van 14 juli t/m 11 augustus 2015, organiseert het Nederlands Openluchtmuseum rondleidingen langs de prachtige tuinen, akkers en het natuurlijke landschap. Elke avond start met een korte inleiding over het groen in het Openluchtmuseum. Daarna heeft men de keus tussen vijf a zes verrassend natuurlijke rondleidingen.

Enthousiaste, deskundige rondleiders vertellen over de kracht van medicinale kruiden, de beschermde 'rode lijst planten' in het museum, de culinaire- en legendeplanten, de kwekerij met tropische kas of de oude cultuurgewassen. Ook is er een themarondleiding over het ontstaan van het landschap op de stuwwal uit de voorlaatste ijstijd waarop het museum is gevestigd. Ten slotte komen ook de (sier)tuinen en zeldzame Nederlandse huisdierrassen in het museum aan bod. Kijk op www.openluchtmuseum.nl/agenda voor meer informatie over het aanbod.

Geniet van de avondzon, de zingende vogels en rijk bloeiende planten in het verstilde museumpark. Een aanrader voor iedereen die van de natuur houdt.

Dinsdagavond 14, 21 en 28 juli en op 4 en 11 augustus 2015.
Inloop: 18.30 uur, rondleiding start vanaf 19.00 uur tot ca. 20.30 uur.
Kosten: € 8,40 p.p. incl. parkeren en een kopje koffie of thee.
(Gratis deelname met vrienden/museumkaart)