12/03/13

Familieloop 'Rondje Nederland' dwars door het Openluchtmuseu

Arnhem, 12 maart 2013 - Op zondag 17 maart 2013 organiseert de Arnhemse atletiekvereniging Ciko '66 de 12e editie van de familieloop ‘Rondje Nederland’. Deelnemers lopen er niet alleen ‘tegen’ de tijd, maar ook dóór de tijd, want het parcours voert ze dwars door het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem. De start vindt plaats bij het Overijsselse Kadoelen. Vervolgens lopen we door Noord-Holland en langs de Zaanstreek om in de provincie Brabant het museumpark te verlaten. Door de Veluwse bossen voert het parcours de lopers via Groningen en Friesland terug naar Gelderland. Een écht Rondje Nederland dus.

De dag start om 11.30 met de Run2day jeugdloop over 1 of 2,5 kilometer dwars door het museum en maken kennis met sport; individueel of in schoolteams. Er is livemuziek en zijn er leuke activiteiten op het plein.

Om 13.45 start de Univé prestatieloop van 5 of 10 km voor volwassenen. De route voert de deelnemers door het museumpark en door de omliggende bossen. In 2012 deden er ruim 1800 lopers mee.

Voor het Nederlands Openluchtmuseum is Rondje Nederland de traditionele warming-up voor het nieuwe museumseizoen dat op goede vrijdag 29 maart a.s. van start gaat. Op 17 maart is het museum alleen geopend als wandel - of hardloop - park. Supporters betalen een gereduceerd tarief.

Lopen voor een goed doel Rondje Nederland steunt dit jaar Casey Troy Foundation. Dit is een stichting met als motto: Elk kind een kans in Kameroen! De stichting zorgt voor ongeveer 30 gehandicapte kinderen zodat zij kunnen revalideren en zorg en aandacht krijgen. De bouw van een tweede Casey Home start in januari 2013. Rondje Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Univé, Run2day en en door de sponsors Made in Arnhem, Rabobank, Sportbedrijf Arnhem en Presikhaaf drukwerk.