Kies een categorie:
Prikkel je zintuigen op het leukste buitenevenement!
31/08/16

Prikkel je zintuigen op het leukste buitenevenement!

Groenten en fruit wecken in de vaatwasser, op traditionele manier vuur maken en de lekkerste streekproducten proeven. Het magazine Landleven organiseert ter ere van haar 20-jarige jubileum een groots verjaardagsfeest tijdens Beleef Landleven 2016. De 6e editie van het familie evenement, dat van 9 t/m 11 september plaats vindt in het Nederlands Openluchtmuseum, is voor jong én oud een verrassend en sfeervol buitenevenement.Lees meer

Activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis
15/08/16

Activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis

Overal om ons heen zijn zichtbare en onzichtbare grenzen. Landsgrenzen worden zichtbaar op de kaart, het vliegveld of borden langs de snelweg. Binnen deze landsgrenzen zijn ook onzichtbare grenzen, spelregels die we met elkaar hebben afgesproken om aan te geven wat wél en niet mag. Spelregels veranderen met de tijd, omdat mensen veranderen. Maar één aspect blijft ongewijzigd. Hoe veranderlijk de aard van de mens ook is, er zijn altijd mensen die gedijen op het illegaal oversteken van grenzen in tijden van oorlog en van vrede. Hoe dat tijdens de eerste Wereldoorlog ging kun je zien in het Openluchtmuseum in een presentatie in boerderij Budel. En ervaren tijdens het smokkelspel.

Lees meer

Pokémon jacht is geopend in het Openluchtmuseum
26/07/16

Pokémon jacht is geopend in het Openluchtmuseum

In de 19e eeuw begon het jachtseizoen op (gevleugeld) wild rond half augustus. Tegenwoordig grijpt de Pokémon GO rage grif om zich heen en is aanbeland in het museum.

Nu zijn we bij het Openluchtmuseum natuurlijk vóór buitenspelen. Want wat is er leuker dan buiten ontdekken en samen spelen? Pokémon GO is eigenlijk buitenspelen 2.0 en een perfecte combinatie met ons 44 hectare grote park!

Lees meer