21/12/15

Eerste editie Landleven Winter overtreft verwachtingen

Ruim 20.000 bezoekers naar Nederlands Openluchtmuseum.

Op 19 en 20 december 2015 vond de eerste editie plaats van Landleven Winter. Ruim 20.000 bezoekers beleefden Nederlandse wintertradities, buitenleven, creativiteit en nostalgie tijdens het winterevenement van het magazine Landleven en het Nederlands Openluchtmuseum.

Ondanks de lente-achtige temperatuur was het een echt winterweekend in het museumpark. Op de gezellige Landleven Wintermarkt werden leuke (kerst)cadeaus aangeboden, er werd volop geschaatst en gesleed, kinderen aaiden echte rendieren en gingen met ze op de foto. Er waren demonstraties, workshops en proeverijen. Bezoekers proefden gerookte vis, vers van het open vuur, ze konden kastanjes poffen en leren hoe je een ‘granny-vierkantje’ haakt. Ook genoten ze van het schoonrijden op de schaats.

Erfgoed inspireert
Met de evenementen Landleven Winter en Beleef Landleven komen de thema´s uit het gelijknamige magazine tot leven. Bezoekers maken mee hoe Nederlands erfgoed het leven van nu leuker, gezonder, en vriendelijker maakt. Het Nederlands Openluchtmuseum is het ideale decor voor wie van het buitenleven houdt en nieuwsgierig is naar dieren, eten, tuinieren en andere creatieve bezigheden in en rondom huis.

Beleef Landleven en Landleven Winter 2016
De organisatie is zeer tevreden over Landleven Winter en zet in op een vervolg in december 2016. De zomereditie van Beleef Landleven zal plaats vinden op 9, 10 en 11 september 2016 in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.