28/03/14

‘Doe het Openluchtmuseum’ tijdens het Museumweekend

Op 1 april a.s. opent het Openluchtmuseum weer alle deuren voor het publiek. Tijdens het museumweekend op 5 en 6 april is er direct al weer van alles te doen voor jong en oud en, iedereen betaalt het kindertarief van 11 euro.

In het project “Bouw Mee” maken kinderen en hun ouders kennis met oude bouwtechnieken en materialen en steken de handen uit de mouwen. Na afloop gaan ze - met een bouwdiploma op zak - op inspectie langs enkele historische gebouwen in het museumpark.

Ook zijn er dagelijks rondleidingen vol verrassende informatie en leuke weetjes. Over het museum zelf, maar ook over het dagelijks leven van de ‘bewoners’ van de historische gebouwen. De rondleider geeft ook volop tips voor je verdere bezoek. Zo 'doe je dus een museum'!

Openluchtmuseum bouwt aan de canon
Het Openluchtmuseum verbindt de geschiedenis van gewone mensen in Nederland met de grote geschiedenis van Nederland. Over de VOC en Michiel de Ruyter, maar ook over Eerste Wereldoorlog en Slavernij. Geschiedenis in vijftig ‘vensters’ van de Canon van Nederland. Stap voor stap worden er steeds meer verbindingen gelegd, totdat het in 2016 gereed is.

In het seizoen 2104 presenteert het Openluchtmuseum drie nieuwe aanwinsten: Een Noorse Watersnoodwoning (16 april), een jaknikker (14 mei) en familieproject ‘Kinderarbeid, niet in mijn tijd’ (12 juni).

Het museum is van 1 april t/m 26 okt. elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Entreeprijzen

• Kinderen 4 t/m 12 jaar € 11,00
  • Volwassenen 13+ € 15,70 (tijdens museumweekend - 5 & 6 april: € 11,-)
  • Kinderen t/m 3 jr en Museumkaarthouders hebben gratis entree (ook tijdens het museumweekend).
(Foto's: Wim de Knegt)