18/12/13

Directeur Pieter-Matthijs Gijsbers vertrekt bij Openluchtmuseum

In het eerste half jaar van 2014 vindt er een wijziging plaats in de directie van het Nederlands Openluchtmuseum. In goed overleg hebben museum en directeur Pieter-Matthijs Gijsbers besloten de samenwerking te beëindigen. Aanleiding is een verschil van inzicht over de toekomstige organisatiestructuur van het museum.

In september jl. startte de Raad van Toezicht de werving van een nieuwe algemeen directeur. Gijsbers blijft zijn huidige functie vervullen totdat de nieuwe directeur aantreedt. Op dat moment legt ook directievoorzitter Jaap de Jong zijn (interim)functie neer.

Pieter Matthijs Gijsbers is sinds april 2009 directeur van het Nederlands Openluchtmuseum en is verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling van de presentatie van de Canon van de Nederlandse geschiedenis en het verwerven van inkomsten uit de derde geldstroom (sponsoren, fondsen en mecenaat). Ook treedt hij op als ambassadeur van het Openluchtmuseum.

Jeroen van der Veer (voorzitter Raad van Toezicht): “Gijsbers heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling, vernieuwing en verbreding van het Nederlands Openluchtmuseum. Met name noem ik daarbij de opdracht aan het Openluchtmuseum om, in samenwerking met onder andere het Rijksmuseum, de Canon van de Nederlandse Geschiedenis te presenteren.”