De Wijngaard wint Stop Kinderarbeid Award met scholenactie

Ruim 700 scholen in Nederland gingen aan de slag met de Hivos scholenactie ‘Made by Kids?! Hoe (niet) cool is dat?? Leerlingen ontdekten hoe internationale productieketens in elkaar zitten en dat er een mogelijkheid bestaat dat hun coole spullen (deels) zijn gemaakt door kinderen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Maar ze leerden vooral dat ze daar zélf iets aan kunnen doen. Want als jonge consument hebben kinderen een krachtige stem.

Winnaars
Met hun posters, maakten de leerlingen kans op de Stop Kinderarbeid Award 2013 en andere coole prijzen. Een deskundige jury heeft vier posters uitgekozen die supergoed zijn, en één allerbeste – de Award winnaar: groep 7-8T van SBO de Wijngaard in Barendrecht. Andere winnaars zijn: Groep 8 van de Oecumenische basisschool De Ark uit Espel - Groep 6,7,8 Interconfessionele daltonschool de Steenuil uit Deventer - Groep 7 Hoeksteen uit Ooltgensplaat - Groep 7b van OBS de Molenweid uit Velserbroek. De winnende posters hangen straks door heel Nederland. En de betreffende scholen mogen met de hele bovenbouw naar het Openluchtmuseum in Arnhem.

In dit juryrapport(pdf) legt de jury uit waarom ze voor deze posters hebben gekozen.

Bewonder alle actieposters en lees de brieven van de kinderen en de antwoorden van de bedrijven.

Maak kennis met het verleden in het Openluchtmuseum
Een dag Openluchtmuseum is een kennismaking met het leven, de sfeer en de omstandigheden van vroeger. Om daar zoveel mogelijk uit te halen zijn er voor het basis- speciaal- en voortgezet onderwijs schoolprojecten ontwikkeld, die leerlingen laten kennismaken met het verleden. Door te kijken, maar vooral door zelf mee te doen wordt vroeger een belevenis.

>> Bekijk alle mogelijkheden voor een schooluitje naar het Openluchtmuseum