11/09/16

De charme van pure ambacht! 6de editie van Beleef Landleven weer een groot succes

Op 9, 10 en 11 september 2016 hebben 27.500 bezoekers genoten in het prachtige en zonnige museumpark. Er was van alles te zien, te doen en te beleven op het gebied van buitenleven. De bezoekers leerden op de traditionele manier vuur maken, zelf smeden, was er volop dans en muziek aanwezig en werd het 20-jarig jubileum van het magazine Landleven feestelijk gevierd. Op 17 en 18 december zal, vanwege het succes van deze editie, ook dit jaar weer ‘Landleven Winter’ in het Nederlands Openluchtmuseum plaatsvinden.

Eco chic avant la lettre

Populair dit jaar was het Culinaire plein, Oerkoken en de ‘Bushcraft. De bezoekers van Beleef Landleven weten nu in ieder geval hoe ze moeten overleven in de natuur. Tijdens Beleef Landleven konden bezoekers ook zien en leren hoe je op authentieke wijze je tuin en keuken kunt gebruiken om gezond en verantwoord te leven. Ze leerden fermenteren bij ‘Heel Holland Weckt’, hebben het verschil geproefd tussen kaas van Friese melkschapen en de Brandrode runderen.

Voor het gezin, de buitenmens en de creatieveling
Dit jaar waren er veel gezinnen op het evenement afgekomen. Terwijl de kinderen leerden hoe ze professioneel een boom moesten beklimmen, kon vader zijn eigen sigaar rollen en leerde moeder een tuinschilderij te maken met bister. Tussendoor konden ze een echte Brabantse bruiloft bekijken en werden alle aanwezige dieren veelvuldig geaaid en geknuffeld.

Wegens succes: Landleven Winter 2e editie!
Op 17 en 18 december 2016 zal de tweede editie van Landleven Winter plaats vinden. Twee dagen boordevol sfeervolle winterse belevenissen voor iedereen die van het buitenleven houdt. Ga naar www.landlevenwinter.nl voor meer informatie over dit evenement.