17/04/15

Dag van de Gelderse Traditie

Beleef en doe mee!

Bouw een corsowagen, leer vendelzwaaien, ga op vorstenjacht en proef verse streekgerechten: op de dag van de Gelderse traditie komen gebruiken en tradities tot leven! Op zaterdag 27 juni 2015 vindt u deze, en vele andere activiteiten in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De tradities en gebruiken van het project een wagen vol verhalen komen tot leven en kunt u beleven!

De website www.eenwagenvolverhalen.nl is inmiddels uitgegroeid tot de grootste database van Gelderse tradities en gebruiken. De verhalen op de site komen al tot leven op radio en in het tv-programma 'Een wagen vol verhalen.' Dit jaar kan iedereen ze ook in het echt meemaken. De bezoekers krijgen in het Nederlands Openluchtmuseum een spoedcursus dialect, komen een levende Sarah tegen, horen streekmuziek en kunnen meedoen aan een wedstrijdje kersenpitspuwen.

De dag van de Gelderse traditie is een initiatief van Gelders Erfgoed, Nederlands Openluchtmuseum en Omroep Gelderland. Maar het publiek heeft bij 'Een wagen vol verhalen' ook altijd een belangrijke rol. Het festival is een uitgelezen kans om ook uw traditie te laten zien aan heel Gelderland.

Doe mee, denk mee
De organisatie van de dag van de Gelderse traditie roept mensen in Gelderland op hun verhaal over Gelderse tradities te delen op de site. Deelnemers maken kans uitgenodigd te worden om hun verhaal te vertellen, hun traditie te laten zien in het Nederlands Openluchtmuseum. Ook wie leuke ideeën heeft over hoe de bezoekers hun traditie, gebruik of ritueel ultiem kunnen beleven, proeven, zien, voelen of horen wordt uitgenodigd suggesties te delen via: traditie@gld.nl.

Gratis naar binnen
Heeft u een traditie of gebruik geplaatst op www.eenwagenvolverhalen.nl, dan kunt u een vrijkaart voor de dag krijgen.

Kijk voor meer informatie op www.eenwagenvolverhalen.nl
Volg 'Een wagen vol verhalen’ op Facebook en Twitter