09/06/16

Buitenspeeldag 2016 groot succes in Arnhem

Kom weer buiten spelen in het Nederlands Openluchtmuseum
Alle omstandigheden voor een succesvolle buitenspeeldag waren in het museumpark aanwezig: mooi weer en de beste buitenspeelplekken.… Kinderen tot en met 12 jaar kregen woensdagmiddag 8 juni gratis toegang tot het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

‘Dit jaar zijn we gestart met een consumentencampagne die past bij onze nieuwe positionering: dichterbij de geschiedenis dan ooit’ aldus Willem Bijleveld, directeur Nederlands Openluchtmuseum. ‘Oud Hollandse spelletjes zijn nog steeds van deze tijd. Het is alleen de truc om kinderen weer te attenderen op het speelplezier buiten. Onze campagne slogan is dan ook: Kom je weer buitenspelen? Dan is een buitenspeeldag een prachtige dag om de deuren open te zetten voor kinderen.’

En gespeeld is er! Kinderen konden (ver-)dwalen in het doolhof, er zijn meer dan 200 broodjes gebakken, ze konden dieren aaien, de speeltuin onveilig maken en hun handen uit de mouwen steken op het Kindererf.
Buitenspeeldag gemist? Op de website vind je een actueel overzicht van alle activiteiten in het Nederlands Openluchtmuseum.