08/09/14

Bezoekersrecord ‘Beleef Landleven’ in het Openluchtmuseum

De 4e editie van Beleef Landleven in het Nederlands Openluchtmuseum was een groot succes. Op 5, 6 en 7 september bezochten ruim 30.000 mensen het evenement, een stijging van 20% ten opzichte van 2013. Tijdens Beleef Landleven komt het gelijknamige magazine tot leven en ontmoeten de historische ambachten en presentaties in het Openluchtmuseum hun hedendaagse vertaling.

Friesland wint NK maaien met de zeis
Op zaterdag gaf Herman van Veen een druk bezocht miniconcert op het laadperron van de Van Gend en Loos loods en vond het Nationaal kampioenschap maaien met de zeis plaats. In de finale versloeg het team van de provincie Friesland het Overijsselse team. Het traditionele wecken werd opgenomen op de nationale inventaris voor het Immaterieel Cultureel Erfgoed en er waren veel creatieve workshops van Staphorster stipwerk tot quilten en vlindersierraden maken. Avontuurlijke bezoekers leerden boomklimmen en vuur maken, of ze kregen les in ‘eten uit de natuur’ van de boswachters van Natuurmonumenten.

Landleven markt
Op de Dag van het Levend Erfgoed presenteerde de Stichting Zeldzame Huisdierrassen heel veel dieren zoals o.a. brandrode runderen en bonte Bentheimer varkens, kippen, eenden, ganzen, schapen en geiten. Op de Landleven markt en de culinaire markt lieten bezoekers zich bij de ruim 200 kramen inspireren en verwennen met mooie en lekkere producten.

Organisatoren Reed Business (uitgever o.a. magazine Landleven) en het Nederlands Openluchtmuseum zijn bijzonder tevreden over het succes van het evenement.

Beleef Landleven 2015
In 2015 vindt Beleef Landleven plaats op 11, 12 en 13 september 2015 in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.

Voor meer informatie gaat u naar www.beleeflandleven.nl.

• Een filmpje gemaakt door het blad Landleven