02/09/13

Beleef Landleven | 13 t/m 15 september 2013

Beleef Landleven - van 13 t/m 15 september 2013 - is een uniek evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt. In het idyllische Openluchtmuseum in Arnhem ervaart u het magazine Landleven in drie dimensies: zien, beleven en doen.

Het thema is ‘Uit de Streek’ en u maakt kennis met pure producten en gerechten, oud-Nederlandse huisdieren, dans, muziek en verhalen uit alle delen van ons land. Dorpsomroepers wijzen u op demonstraties, lezingen en workshops, museumrondleidingen en kinderactiviteiten.

Uit de streek
Wel eens oersoep geproefd? Bij de Grijzebeer (Willem ter Steeg) op de culinaire weide staat een grote ketel te pruttelen en mag u proeven. Carolina Verhoeven van de Academie Culinaire Historie vertelt over ‘wecken’ en conserveren. Er zijn diverse kookdemonstraties met streekproducten! En als het u smaakt scharrelt u bij de gezellige kraampjes een maaltijd bij elkaar om thuis van te genieten.

Op Beleef Landleven zijn veel dieren. U maakt kennis met het Bonte Bentheimer varken, parmantige zijdehoenders, Brabantse kraaikoppen, Kempische heideschapen, Brandrode runderen met kalfjes en prachtig zachte alpaca’s.

Bekijk hoe Dirk Mortier eiken palen met de hand klooft. Verwonder u over de herder en zijn ganzen, luister naar verhalen uit de streek en zie hoe echte paardenkracht en antieke tractoren naast elkaar het land omploegen. Moedig de maaiers aan tijdens het Nederlands kampioenschap maaien met de zeis en bewonder hun vakmanschap.

Voor kinderen
Ook voor jonge bezoekers is er van alles te doen en beleven. Kom gezellig knuffelen met de dieren, bak je eigen broodje of leer smeden. Bouwmeesters in de dop vlechten een muurtje van wilgentenen en maken het glad met leem. Net als vroeger.

Ga voor het complete programma en het bestellen van kaarten naar www.beleeflandleven.nl. Hier boekt u uw busreis vanaf maar liefst 70 opstapplaatsen in heel Nederland.

Bezoekersinformatie
Nederlands Openluchtmuseum
Schelmseweg 89
6816 SJ Arnhem

Toegangsprijzen

• Volwassenen € 15,30 p.p.
  • Kinderen (4 t/m 12 jaar) € 10,75 p.p.
  • Kinderen (0 t/m 3 jaar) Gratis
  • Passe-partout € 22,50 (bezoek 2 dagen lang Beleef Landleven)

NB: De dag-entree voor het Nederlands Openluchtmuseum is inbegrepen bij de prijs van Beleef Landleven. Museumkaarthouders en Vrienden van het Nederlands Openluchtmuseum hebben gratis toegang.

Vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september van 10.00 uur tot 17.00 uur

Voor meer informatie over Beleef Landleven gaat u naar www.beleeflandleven.nl
Beleef Landleven is een initiatief van het magazine Landleven en wordt georganiseerd door Reed Business i.s.m. het Nederlands Openluchtmuseum