13/06/14

AMZAF Young Talent Festival; waar jongeren geschiedenis schrijven

Op 21 juni, de langste dag van het jaar, is het AMZAF Young Talent Festival. Op maar liefst 13 podia staan 40 acts met maar liefst 250 jonge artiesten. Speciaal voor AMZAF opent het Nederlands Openluchtmuseum ’s avonds het museumpark. Een bijzonder park waar je met gemak 60 voetbalvelden kunt uitrollen. Waar je in tien minuten van Amsterdam naar Groningen loopt. Waar jong talent op 21 juni geschiedenis maakt met hiphop, rock, klassiek, theater en poëzie van nu.

Met voor en door jongeren
"Je eerste grote stap is die naar support act. Maar daarvoor, waar speel je dan?" Met die vraag geeft Blaudzun, ambassadeur van AMZAF, precies aan waarom AMZAF in het leven is geroepen: om talent verder te helpen en om te inspireren.

Jonge talenten tussen de 12 en 27 jaar beklimmen het podium om hun talent te ontplooien, anderen te inspireren en om zo direct podiumervaring op te doen.

Locatie als inspiratie
Op AMZAF maak je het Openluchtmuseum anders mee. Niet als museum, of met school, maar als festivalterrein. Een midzomeravond lang zit achter de staldeur een strakke beat verstopt, hoor je tussen de wieken van de molen klassieke muziek, staan er danseressen in de tramremise en geven de houten stampers in de wastobbe het ritme aan voor de beatboxers.

Wasserij, zuivelfabriek, kerk en boerderijen zijn omgetoverd tot kleine poptempels en intieme theaterzaaltjes. Het park als inspiratiebron.

Speciale producties
Speciaal voor AMZAF zijn culturele producties gemaakt. De avond start met een vurige one-night stand tussen orkest De Ereprijs en dansgezelschap Rezgui Company. Een voorstelling waarin professionals en amateurs samen interdisciplinair werken. De avond wordt dansend afgesloten met dj’s in de remise. Ondertussen kunnen de bezoekers zich laten onderdompelen in alle stijlen, van singersongwriter Sofia Dragt, streetdance van College Kidz, rapper Night the Rebel, literatuur van Jalta en rock en pop op de twee podia gehost door Luxor Live, Jacobiberg en Willemeen en 3voor12gelderland.

AMZAF komt naar je toe
Van 12 tot 20 juni toert de talentenbus langs tien scholen (BO & VO) in de regio Arnhem/ Nijmegen. Een team van artiesten geven een kleine show en delen bollen uit met gratis kaartjes. Zo brengt AMZAF Young Talent Festival cultuur letterlijk dichterbij jongeren.

Pak je picknickmand in, of geniet van de lekkere snacks in het museumpark en laat je dag overgaan in een onvergetelijke culturele midzomeravond.

Kortom: een goede reden om met je vrienden het festivalseizoen te openen in het museum!

AMZAF Young Talent Festival
21 juni 17:00 – 00:00

Entree:
>21 jaar € 10,- vvk || deur € 12,-
Bestel voorverkoop tickets online.

Vrienden/Museumjaarkaart: gratis entree
Vrienden van vrienden: 50% korting

Bezoekers die overdag al in het museumpark zijn, krijgen AMZAF als GRATIS toegift. En bezoekers die een AMZAF kaartje hebben mogen om 15:00 het park in.