Kies een categorie:
13/02/13

Thema Maand van de Geschiedenis 2013: Vorst & Volk

De tiende editie van de Maand van de Geschiedenis krijgt het thema Vorst & Volk. Het jubilerende evenement biedt in oktober 2013 het historisch kader bij dit bijzondere jaar waarin een troonswisseling plaatsvindt en het startschot wordt gegeven voor de viering van 200 jaar Koninkrijk.

De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland. Honderden organisaties op het gebied van geschiedenis, cultuur en actualiteit, zoals musea, archieven, bibliotheken, historische verenigingen en media organiseren een maand lang activiteiten voor een breed publiek.

Lees meer

'De Ramp' krijgt plek in Openluchtmuseum met hulp BGL
05/02/13

'De Ramp' krijgt plek in Openluchtmuseum met hulp BGL

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiroLoterij op 5 februari 2013 in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam ontving het Nederlands Openluchtmuseum een extra cheque van € 502.000 naast het bedrag van € 500.000 uit het vaste beneficientschap. Met deze eenmalige bijdrage uit de Extra Trekking van de BankGiroLoterij wordt een Noorse ‘watersnoodwoning’ in het Nederlands Openluchtmuseum herbouwd. In 2014 wordt de woning geopend voor het museumpubliek

Lees meer

NOT 2013: Kinderarbeid in het Openluchtmuseum
21/01/13

NOT 2013: Kinderarbeid in het Openluchtmuseum

Stap door de canonvensters in het leven van leeftijdsgenootjes
Op de Nationale Onderwijstentoonstelling NOT – 22 t/ 26 januari as. – presenteert het Nederlands Openluchtmuseum de educatieve vertaalslag van de Canon van de Nederlandse geschiedenis voor het onderwijs samen met Stichting entoen.nu, de organisatie die de Canon voor het onderwijs digitaal heeft ontsloten.

Het Openluchtmuseum werkt aan een vaste presentatie van de Canon van de Nederlandse Geschiedenis. Zo plaatst het museum de geschiedenis van het dagelijks leven in een breder historisch verband. Tijdens de actieve schoolprojecten in het Arnhemse museumpark stappen kinderen een dagje in het leven van hun leeftijdsgenootjes uit het verleden. Op de NOT beelden kinderen het venster ‘Verzet tegen kinderarbeid’ actief uit.

Lees meer