Kies een categorie:
Vakantie vieren in het Openluchtmuseum?
15/05/13

Vakantie vieren in het Openluchtmuseum?

Op zondag 19 mei opent het Openluchtmuseum zijn laatste aanwinst: een Pemberton ’69 stacaravan uit 1969. Lekker buiten zijn, op de camping voor betrekkelijk weinig geld, dat was voor Nederlanders die in zuinigheid en soberheid waren opgevoed dé manier om vakantie te vieren. Deze stacaravan stond op camping de Tol in Nunspeet waar oud-eigenaar Ron van der Werf uit Diemen al sinds de opening in 1966 elke zomer te gast is.

Maar er is meer vrije tijds-geschiedenis te beleven op 1e Pinksterdag. Familietrio De Tivolies treedt op met ‘Bermtoerisme voor beginners’, de nostalgische (Pinkster) kermis is te gast en leden va de Solexvereniging geven uitleg over hun rijwielen met hulpmotor, dit jaar 65 jaar oud.

Lees meer

Zomeravond in de Kruidentuin
01/05/13

Zomeravond in de Kruidentuin

Bekijk de zomeravond rondleidingen in 2015

Iedere dinsdagavond, van 2 juli t/m 13 augustus 2013, nemen even bevlogen als deskundige rondleiders u mee langs de prachtige tuinen in het Nederlands Openluchtmuseum. Ze vertellen over de planten en de Nederlandse seizoenen. Er staan zo’n 500 soorten kruiden, planten en bomen, elk met hun eigen toepassingen. Geniet van de avondzon, de zingende vogels en rijk bloeiende planten in het verstilde museumpark.

“Beleef het Weer” is dit jaar het thema in het Openluchtmuseum. We besteden speciaal aandacht de seizoenen en ons dagelijks leven. Tijdens de avondrondleidingen vertellen we meer over het ritme van de jaargetijden op de akker en in de tuin.

Lees meer

Burgemeester Krikke opent Jubileumplantsoen
24/04/13

Burgemeester Krikke opent Jubileumplantsoen

Op 24 april 2013 opende Pauline Krikke, burgemeester van Arnhem, een Jubileumplantsoen speciaal ontworpen ter gelegenheid van het eeuwfeest van het Nederlands Openluchtmuseum.

Het Jubileumplantsoen ligt tussen de Amsterdamse Westerstraat en het Entreegebouw. Middelpunt van het plantsoen wordt gevormd door een koningslinde en een veertien meter lange zitbank ontworpen door de Arnhemse kunstenaar Alphons ter Avest.

Lees meer