Kies een categorie:
Zomersproeten in het Openluchtmuseum
17/06/13

Zomersproeten in het Openluchtmuseum

In het langste weekend van het jaar strooit het Openluchtmuseum met 'Zomersproeten', een evenement met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Dit jaar staat het museum in het teken van seizoenen en het dagelijks leven. De zomer wordt gevierd en de geschiedenis ontmoet het heden in verhalen, demonstraties, activiteiten, muziek en theater.

Er wordt een iconisch zandkasteel gebouwd en de Betuwse boerin bereidt gerechten die smaken naar de zomers van vroeger. Ondertussen onthullen de ‘Hartendames’ hun geheimen van de liefde en het leven…met zomerkoninkjes! De zaterdag gaat ten slotte over in een zwoele Arnhemse midzomeravond, met het festival AMZAF dat zindert en bruist van jong cultureel toptalent.

Lees meer

Jong toptalent schittert op AMZAF
13/06/13

Jong toptalent schittert op AMZAF

Op zaterdag 22 juni 2013 vindt AMZAF - Arnhems Midzomeravond Festival - plaats in het Nederlands Openluchtmuseum. Jong toptalent verrast met unieke performances op buitengewone locaties. Rappen in de remise, poëzie in de tram, dansen bij de watermolen en klassieke harp in een oude boerderij, dat is AMZAF!

Lees meer

Minister Jet Bussemaker verwelkomt 75.000ste deelnemer Museum Plus Bus
11/06/13

Minister Jet Bussemaker verwelkomt 75.000ste deelnemer Museum Plus Bus

Den Haag, 11 juni 2013 - Vanochtend verwelkomde de Museum Plus Bus zijn 75.000ste deelnemer sinds zijn oprichting in 2008. De 75.000 deelnemer is feestelijk ontvangen door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker in het Gemeentemuseum Den Haag.
Samen met de 75.000ste deelnemer onthulde zij een reproductie van een onbekende parel uit de grote Mondriaan collectie van het Gemeentemuseum Den Haag op de Museum Plus Bus. Het schilderij "Vuurtoren bij Westkapelle", is begin 2013 gerestaureerd met financiële steun van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, tevens founder van de Museum Plus Bus. Na de onthulling vertelde de minister kort iets over het kunstwerk aan de voltallige groep senioren die de 75.000ste deelnemer vergezelden.

Lees meer